Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Handbal dames 1 maakt een goede start in de 1e klasse

abs-handbal

GROESBEEK – Afgelopen seizoen is ABS dames 1 gepromoveerd naar de 1e klasse. Helaas zijn na het kampioenschap de speelsters Anne Floor Brinkman (door studie) en Soraya Lubberding (door studie en werk) gestopt. Voor trainer Willem Woudstra een puzzel en taak om weer een goed dames 1 team neer te zetten.

Anouk Jansen en Eline Hubers beiden afkomstig van dames 2 hebben de opengevallen plaatsen overgenomen. Na een goede en zware voorbereiding met krachttrainingen in krachthonk van de tennishal, vele trainingen en natuurlijk een trainingsweekend waren de dames afgelopen zaterdagavond klaar voor hun eerste wedstrijd in de 1e klasse. Een verre uitwedstrijd in Groesbeek stond op de kalender.

Met het gevoel van ‘we maken zo’n verre reis niet voor niets’ werd er hard geknokt voor de punten. De meegereisde trouwe supporters zagen ABS gelijk opgaand spelen tegen Groesbeeks Glorie. De laatste tien minuten van de eerste helft waren de dames de zenuwen de baas en gingen wat vrijer spelen wat resulteerde in een voorsprong van drie punten.

De tweede helft bouwde ABS de voorsprong verder uit. Door mooie snelle breakouts, goed keeperswerk en samenspel werd uiteindelijk de uitslag 14-23.

Voldaan en met twee punten in de tas keerden de speelsters, begeleiding en supporters huiswaarts.

Aankomende zondag 9 oktober spelen de dames hun eerste thuiswedstrijd om 12.30 uur in sporthal de Uutvlog tegen Haarle. Zij hebben de steun van de supporters nodig. Dus komt allen.8