Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Handbal Dames 1 nam afscheid van Jayde Fokker

BATHMEN – Afgelopen zondag nam dames 1 voor het thuispubliek afscheid van haar speelster Jayde Fokker tijdens de wedstrijd tegen Broekland.  ABS was erop gebrand om een goede en mooie wedstrijd te spelen. En dat maakte zij ook zeker waar.De eerste helft ging gelijk op en het publiek spoorde de speelsters aan. Er werd op scherpst van de snede gespeeld en Broekland was niet van plan om ABS de winst punten zomaar te geven. De kansen die gecreëerd werden en de penalty’s werden allemaal benut. Met de rust keek ABS tegen een achterstand van twee doelpunten aan. (14-16.)

De tweede helft was hetzelfde spelbeeld als de eerste 30 minuten. Met nog zo’n 8 minuten te spelen keek ABS tegen een achterstand van één doelpunt aan. Door overhaast spel en slordig balverlies kon Broekland toch nog uitlopen en wonnen de wedstrijd met 25-29.

Na afloop bedankte aanvoerster Maaike Dokter het publiek maar zeer zeker ook Jayde Fokker. Zij is als klein meisje bij ABS komen handballen en moet nu stoppen omdat ze op stage gaat naar Jersey. Daarna gaat ze in het westen van het land wonen. Jayde heeft zich door haar inzet en kwaliteit opgewerkt tot een belangrijke en goede opbouw- en hoek speelster. Met haar is ABS ook gepromoveerd naar de 1e klasse. Haar krachtig schot en valbeweging in de hoek leverde vele doelpunten op. Dames 1 zal haar zeker de aankomende wedstrijden missen.

Ook werd er stilgestaan bij het tijdelijke vertrek van Kim Meijerhof. Zij gaat ook stage lopen in het buitenland, maar komt volgend seizoen wel terug en zal dan knokken om zich weer bij Dames 1 aan te kunnen sluiten.

De eerstvolgende wedstrijd van dames 1 is op zaterdag 17 februari. Dan spelen ze uit tegen Plus Severijn/Heeten om 19.00 uur in sporthal Heeten.