ABS Handbal Dames 1 neemt afscheid van trainer Willem Woudstra

BATHMEN – Om persoonlijke redenen heeft Willem Woudstra besloten om per 1 januari 2018 te stoppen als hoofdtrainer van Dames 1. Het team en bestuur vinden dit jammer maar respecteren zijn beslissing. Eerder was al wel besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Willem is 3,5 jaar trainer geweest van Dames 1 met als hoogtepunt natuurlijk het kampioenschap in 2016 met promotie naar de eerste klasse als gevolg. De speelsters en begeleiding zullen Willem gaan missen maar andersom ook. Een afscheidsfeestje met het team staat al gepland.Het bestuur dankte Willem voor de prettige samenwerking en zijn inzet voor ABS-handbal en hoopt hem nog regelmatig in De Uutvlog te ontmoeten.

Willem werd afgelopen zondag tijdens de Nieuwjaarsborrel in het zonnetje gezet en iedereen had de mogelijkheid om hem nog even persoonlijk te spreken.

Toke Poesse gaat de taken van Willem voor de rest van het seizoen overnemen. Voor een nieuwe trainer voor volgend seizoen is inmiddels een vacature opengesteld. Met Toke als nieuwe coach op de bank was ABS zeer gemotiveerd om de eerste wedstrijd van 2018 winnend af te sluiten. De punten moeten nu in de aankomende 11 wedstrijden behaald gaan worden. Gedreven, hardwerkend en vol passie gingen zij de strijd aan tegen Sani4All/Artemis15 uit Doetinchem. De vele supporters moedigden de meiden aan en ze hebben geknokt.

De eerste helft ging gelijk op met mooie aanvallen en goed verdedigingswerk gingen de dames de rust in met een 8-12 achterstand.

In de rust kregen de dames nog meer tactische tips en waren vol goede moed om de achterstand in te gaan halen.

Helaas was dit van korte duur en zakte ABS de eerste tien minuten van de tweede helft helemaal in. Aanvallend werd er geen goal gescoord en de keken ze al snel tegen een achterstand van acht doelpunten aan. Het team herpakte zich en mede door goed keeperswerk liepen ze de achterstand in. Met nog vijf minuten op de klok en vijf doelpunten achterstand namen ze een eindsprint; helaas was dit te laat en eindigde de wedstrijd in 19-22.

Het publiek heeft genoten en zag een hard werkend team dat helaas de punten niet kon pakken.

Misschien volgende week zondag 14 januari? Dan speelt ABS Dames 1 uit tegen Gastvrij/Wijhe om 11.00 uur in sporthal de Lange Slag in Wijhe.