Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Handbal Dames 1 nog steeds sterk uit de startblokken

WIJHE – Afgelopen zaterdagavond stond een zware uitwedstrijd tegen Wijhe’92 op het programma. Vorig seizoen wist ABS niet te winnen van Wijhe.Met een geheel andere teamstelling ging ABS direct na het eerste fluitsignaal fel van start. De dames wisten elkaar goed te vinden. De keepster van Wijhe had moeite om de harde afstandsschoten, geplaatste hoekschoten en de cirkelballen te stoppen. Met drie doelpunten verschil (13-16) ging ABS rusten.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Al snel liep ABS verder uit en na tien minuten spelen in de tweede helft stond er 13-20 op het scorebord. De vele meegereisde supporters genoten van het aanvallende en felle spel van ABS. Ook de verdediging was goed georganiseerd en de speelsters hielpen elkaar daar waar nodig was. Twee nieuwe A jeugdspeelsters, Maud en Lynn, en Liset van Dames 2 waren waardevolle invallers voor alle geblesseerden selectiespeelsters.

Vorige week had de verslaggever vergeten ook Inge de Winter te noemen in het lijstje van geblesseerden. Inge is in september geopereerd aan haar schouder en hoopt volgend seizoen weer mee te strijden voor een selectieplaats.

ABS kon de voorsprong behouden en na 60 minuten handballen was de einduitslag 23-29.

ABS neemt de welverdiende twee punten mee naar Bathmen en blijft bovenaan staan na drie wedstrijden spelen. Volgende week zijn de dames vrij.

Zaterdagavond 26 oktober om 21.00 uur staat een pittige thuis wedstrijd tegen Achilles Apeldoorn op het programma. Zal ABS de koppositie kunnen behouden? Kom dan kijken in sporthal de Uutvlog.