Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Handbal: Dames 1 verliezen terecht van HCL 1

Door Martin Willemink.

BATHMEN – Afgelopen zaterdagavond stond voor Dames 1 de belangrijke wedstrijd op het programma tegen de dames van HCL 1. Op de ranglijst was het nummer 4, HCL, tegen de nummer 5, ABS, waarbij HCL met 2 punten meer aan de wedstrijd mocht beginnen. Bij winst kon ABS dus op gelijke hoogte komen en zo de aansluiting met de (sub)top weten te realiseren. Er stond dus zeker iets op het spel.


ABS wist met een doelpunt van Romy van Zijl als eerste een voorsprong te nemen, maar dit bleek helaas ook de enige keer in de wedstrijd dat de dames uit Bathmen op voorsprong stonden. HCL liep rap weg bij ABS en wist al snel een marge van 5 doelpunten verschil in hun voordeel uit te bouwen. Met tussenstanden van 6-1 en 11-5 stevenden de dames af op een ruststand van 15-10. Er ging veel mis bij Dames 1, de afrondingen waren onnauwkeurig en vaak zonder overtuiging. Op deze manier leek het erop of de keepster van HCL een wereldpot keepte, maar dit lag toch echt aan de dames van ABS zelf. Waarschijnlijk staan er de komende trainingen veel afrondingsoefeningen op het programma, want hier valt erg veel te verbeteren. Ook paal en lat stonden vaak in de weg en ABS had lange tijd geen antwoord op de vele doeltreffende afstandsschoten van de lange nummer 6 van HCL.

Met een eindstand van 25-17 mochten de dames gaan douchen en kunnen ze zich gaan oppeppen voor de wedstrijd van aanstaande zondag (27 november) thuis tegen Huissen 1, de nummer 8 van de ranglijst. Aanvang 12.30 uur, sporthal De Uutvlog.