ABS Handbal Dames 1 wint door goed teamwork

BATHMEN – Afgelopen zondag speelde dames 1 haar eerste thuiswedstrijd in de Uutvlog tegen LHC Lemelerveld. De dames waren erop gebrand om een goede prestatie neer te zetten voor het Bathmense publiek.ABS kwam de eerste vijf minuten slecht uit de startblokken en keek tegen een 1-4 achterstand aan. Door goed samenspel en snelle breakouts kwam ABS dichterbij en ging de wedstrijd gelijk op. Ruststand 12-13.

De tweede helft zag het publiek dat ABS als team knokte voor de punten. LHC kon de snelle aanvallen niet bijbenen. Mooie afstandsschoten en goals vanuit de hoeken brachten de eindstand op 25-22.

Trainer Mark Commandeur kan tevreden zijn op het teamwork van zijn speelsters. Zeker na alle tegenslagen aan het begin van het seizoen door de vele blessures. Vijf speelsters moesten helaas de start van de competitie missen. Dionne, Marlon en Kim zijn in revalidatie en hopen binnenkort hun rentree te maken. Romy is door haar rugblessure voor langere tijd uitgeschakeld en Loes zal pas het volgend seizoen na haar bevalling weer in training gaan.

Gelukkig beschikt ABS over een sterk A jeugd team en kan Mark iedere week een aantal speelsters van de A jeugd inlenen om toch met een volledig team de competitiewedstrijden te spelen.

Deze speelsters dragen mede hun steentje bij dat ABS nu na twee wedstrijden aan kop gaat met 4 punten. Zaterdagavond 12 oktober speelt ABS uit tegen Wijhe’92 om 18.45 in sporthal Lange Slag te Wijhe.