Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Handbal dames 1 wint

lastige uitwedstrijd nipt

LEMELERVELD – In Lemelerveld trad ABS aan tegen LHC 2, in het verleden altijd een lastige tegenstander en deze zondag vormde daarop geen uitzondering.LHC startte voortvarend en liep al snel weg bij ABS. ABS verdedigde niet goed. Na met vijf treffers achter te hebben gestaan (15-10) werd de ruststand bereikt met 17-15 voor LHC.

In de rust werden door de interimcoaches Loes Groot Lipman en Romy van Zijl de puntjes op de i gezet. Ook de dames zelf spraken elkaar aan op de fouten die in de eerste helft werden gemaakt.

In de tweede helft stond er dan ook een ander ABS op het veld. In de eerste 10 minuten werd dit nog niet in de score tot uitdrukking gebracht, mede vanwege enkele ballen op de paal.

Halverwege de tweede helft was de stand 18-18 en geleidelijk aan kantelde de wedstrijd de kant van ABS op. LHC kreeg het conditioneel ook steeds lastiger. Met 23-24werd de laatste halve minuut ingegaan. LHC deed nog een verwoede poging om de gelijkmaker te forceren maar gelukkig voor ABS lukte dit niet. De dames hebben karakter getoond en de twee punten gingen dan ook mee naar Battum. Een mooie afsluiting van een weekend met een gezellige nieuwjaarsparty op zaterdagavond.

Aankomende zondag 19 januari staat de absolute kraker ABS 1 – Wijhe ’92 2 op het programma, aanvang 12.15 uur. Wijhe heeft één verliespunt meer dan ABS. Kom naar sporthal De Uutvlog en moedig ABS aan naar de overwinning!