ABS Handbal: koploper LHC een maatje te groot voor Dames 1

BATHMEN – Na enkele maanden niet te hebben gehandbald stond er voor Dames 1 meteen een pittige uitwedstrijd op het programma tegen de ongeslagen koploper LHC. In het begin leek het erop dat Dames 1 redelijk partij kon geven maar geleidelijk aan liep LHC steeds verder weg. De verdediging van ABS werd regelmatig uiteengereten en LHC maakte enkele fraaie goals. Dit resulteerde in een 15-9 ruststand.

Vanwege de coronamaatregelen mochten er maar 4 supporters van ABS bij deze wedstrijd aanwezig zijn. De vriend van Liang, Thijmen, wist dit echter niet en was ook bij de wedstrijd aanwezig. Hij had lootjes gehaald voor de verloting en prompt won hij in de rust de hoofdprijs: een lekkere taart!
In de tweede helft eigenlijk eenzelfde spelbeeld. ABS was niet bij machte om aan te haken. LHC liep steeds verder weg ondanks een serie van 4 goals achter elkaar van ABS. Liang onderscheidde zich nog wel door een aantal 7-meters eruit te ranselen. De, naar de mening van de reporter, matig fluitende scheidsrechter floot af bij de stand 32-22. De punten bleven dus in Lemelerveld maar de taart ging wel mee naar Battum!
Zondag 13 februari speelt Dames 1 om 12.30 uur uit thuis tegen Wijhe ’92 1, een wedstrijd tussen de nummers 7 en 8 van de ranglijst. Vanwege de coronamaatregelen is er beperkt ruimte op de tribune. Via onze website communiceren we nog met onze supporters hoeveel er precies mogen komen en hoe we dat gaan regelen.