ABS Handbal nog één punt verwijderd van kampioenschap

BATHMEN – In een druk bezette sporthal de Uutvlog heeft ABS ook tegen Achilles uit Apeldoorn de ongeslagen status weten te behouden. Door deze overwinning is ABS nog één punt verwijderd van het kampioenschap.ABS Handbal

Al snel na het begin van de wedstrijd kwam ABS op een 4-0 voorsprong en leek niets een makkelijke overwinning in de weg te staan. Kort na de 500e competitietreffer van ABS, die op naam van ABS-topscorer Romy van Zijl (foto) kwam te staan, pikte Achilles echter de draad weer op en kwam terug in de wedstrijd. Bij rust stond er een stand van 11-9 voor de thuisploeg op het scorebord.

Na een donderspeech van ABS-coach Willem Woudstra in de rust had ABS in de tweede helft de touwtjes veel beter in handen en kwam de voorsprong geen moment meer in gevaar. Aan het einde van de wedstrijd was de stand 31-17 in het voordeel van ABS.

Doelpuntenmakers ABS:

Romy van Zijl 11, Isabel te Wierik 4, Jayde Fokker 3, Hilde in ’t Hof 3, Danique Prins 2, Dionne Prins 2, Fleur Achterkamp 2, Anne-Floor Brinkman 2, Maaike Dokter 1 en Sharon Rechterschot 1.

Zondag 13 maart 2016 speelt ABS thuis tegen Nieuw Heeten 2, aanvang 11.15 uur, Sporthal de Uutvlog in Bathmen.

Receptie

Als het kampioenschap wordt behaald is er, na het traditionele rondje op de platte wagen, receptie van 15.00 uur tot 16.30 uur in de kantine van sporthal de Uutvlog. Hier bent u dan in de gelegenheid om het team en begeleiding te feliciteren met het behaalde kampioenschap.