Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Handbal vecht zich naar overwinning

BATHMEN – Na zes achtereenvolgende nederlagen zijn de Bathmense dames erin geslaagd hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in winst om te zetten. Al direct na het begin ontstond een snel op- en neergaande wedstrijd waarbij SDOL steeds net iets beter speelde en daardoor steeds één doelpunt voor bleef staan.

Halverwege de eerste helft kwam ABS voor het eerst op voorsprong; dit was echter maar van korte duur. SDOL nam het heft weer in handen en had bij rust een voorsprong van 10-13.

Na rust zag het talrijke publiek een heel ander ABS: de ploeg was veel strijdlustiger dan voor rust en onder aanvoering van aanvoerster Sharon Rechterschot, die volgend seizoen een stapje terug gaat doen, nam ABS duidelijk het initiatief en wist de achterstand om te buigen in een voorsprong. Volgens afspraak kreeg Sharon in de laatste minuut van de wedstrijd een rode kaart van de uitstekend fluitende scheidsrechter. Op dat moment was het ABS net gelukt een voorsprong van 25-24 op het scorebord te krijgen. Door een overtreding, vlak voor het eindsignaal, kreeg SDOL nog een strafworp; deze werd echter gemist waardoor de eindstand 25-24 voor ABS werd.

Zondag 2 april 2017 speelt ABS de laatste wedstrijd van deze competitie uit tegen Duiven, aanvang 13.10 uur, sportcentrum Triominos in Duiven.