ABS Handbal verliest de laatste wedstrijd van CVO

VAASSEN – In een goed gevulde sporthal in Vaassen is ABS er niet in geslaagd de competitie zonder nederlaag af te sluiten. Het op de tweede plaats staande CVO was er duidelijk op gebrand de koploper de eerste (en enige) nederlaag van het seizoen toe te brengen.In een snel op en neer gaande wedstrijd stond er in de loop van de eerste helft een stand van 10-4 voor de thuisploeg op het scorebord. Vlak voor rust wist ABS terug te komen tot 10-10, maar vlak voor rust scoorde CVO alsnog de 11-10. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft leek ABS de wedstrijd beter onder controle te krijgen en kwam zelfs op een voorsprong van 14-17 te staan. Hierna zorgde de scheidsrechter ervoor dat CVO weer terug in de wedstrijd kwam, in de aanval werd ABS teruggefloten vanwege vermeende overtredingen, terwijl de thuisploeg door kon spelen als dezelfde overtredingen werden gemaakt. Vlak voor het einde van de wedstrijd stond er een gelijke stand van 23-23 op het scorebord. In de laatste minuten kwam ABS door de scheidsrechter opgelegde tijdstraffen in ondertal te staan. Hierdoor kon CVO uitlopen naar de eindstand van 27-24.

Doelpuntenmakers ABS: Romy van Zijl 9, Danique Prins 4, Fleur Achterkamp 3, Jayde Fokker 2, Maaike Dokter 2, Hilde in ’t Hof 1, Anne-Floor Brinkman 1, Isabel te Wierik 1, en Sharon Rechterschot 1.