ABS Handbal verliest opnieuw

van Atlantis

DRONTEN – ABS is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen Atlantis in winst om te zetten. In het begin ging de wedstrijd gelijk op en tot aan de 20e minuut bleef de score in evenwicht, 10-10. Hierna was het Atlantis dat beter met de kansen omsprong en ondanks het feit dat Romy van Zijl haar 100e  treffer van dit seizoen liet aantekenen, was het Atlantis dat bij rust een voorsprong had van 17-14.

In de tweede helft kwam ABS iets beter in de wedstrijd en werd de achterstand wat ingelopen. Het leek erop dat de ABS de gelijkmaker zou gaan scoren; echter doordat de scheidsrechter aan ABS in de slotminuten de nodige tijdstraffen uitdeelde, speelde ABS bijna continu met een speler minder op het veld. Daardoor lukte het niet de gelijkmaker te scoren en stond er aan het eind een stand van 30-28 op het scorebord. Door deze nederlaag kan Holten volgende week in de uitwedstrijd tegen Zwolle 2 het kampioenschap binnen halen.

Doelpuntenmakers ABS: Romy van Zijl 10, Danique Prins 4, Maaike Dokter 4, Lisanne Boschloo 3, Sharon Rechterschot 3, Jayde Fokker 2, Dionne Prins 1 en Isabel te Wierik 1.

Zondag 22 maart speelt ABS de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Broekland 2, aanvang 13.25 uur, Sporthal de Uutvlog in Bathmen.