Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Handbal verliest van sterker Broekland

BROEKLAND – De wedstrijd, die werd gespeeld op zaterdagavond, begon direct in een hoog tempo. De verdediging van ABS zat in de beginfase goed dicht, waardoor Broekland lange aanvallen moest spelen en ABS goed bij kon blijven.Aan het einde van de eerste helft gaf ABS meer ruimte weg en Broekland benutte deze kans goed. Met een stand van 20-15 in het voordeel van Broekland gingen de teams de rust in.

Na een peptalk in de kleedkamer begonnen beide teams sterk aan de tweede helft. ABS-speelster Isabel te Wierik benutte haar kracht en snelheid goed, waardoor ze veel doelpunten op haar naam kon zetten. In de slotfase werd Isabel tactisch vastgezet door een speelster van Broekland en werden de aanvallen van ABS rommelig. Broekland zette door en mede door snelle tegenaanvallen liepen ze gauw uit. Door het hoge tempo werd er minimaal één keer per minuut gescoord. Dit resulteerde in een eindstand van 39-30 in het voordeel van Broekland.

ABS is de komende twee weekenden vrij. De volgende wedstrijd wordt thuis tegen koploper Overwetering 1 gespeeld op zondag 5 maart om 12.30 uur in Sporthal De Uutvlog, Bathmen.