ABS Handbal verslaat

Nieuw Heeten 2

en wordt kampioen!

ABS Handbal

BATHMEN – In een bomvolle sporthal de Uutvlog is ABS er ook in de 19e wedstrijd van het seizoen in geslaagd om ongeslagen te blijven. Door deze overwinning op Nieuw Heeten 2 is ABS nu onbereikbaar voor de concurrentie en dus kon de kampioensvlag worden gehesen.

De wedstrijd begon met van beide zijden offensief aanvallend spel, het leek of de dames van ABS de zenuwen niet helemaal in bedwang hadden want na een minuut of tien stond er een stand van 5-6 op het scorebord. Hierna kwam ABS duidelijk beter in haar spel wat leidde tot een ruststand van 19-10 voor de thuisploeg.

In de tweede helft een veel beter spelend ABS. dat de touwtjes niet meer uit handen gaf en het vele publiek kon genieten van enkele prachtige goals van de Bathmense dames. Hoe dichter het eindsignaal in zicht kwam hoe gezelliger de sfeer in de hal werd. Vlak voor het einde werd een strafworp van ABS benut door keepster Soraya Lubberding, zodat in deze wedstrijd alle speelsters gescoord hadden. Bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Koolhof stond er een stand van 43-20 op het scorebord. Hierna werd het kampioenschap uitbundig gevierd met de vele supporters.

Doelpuntenmakers ABS: Jayde Fokker 9, Isabel te Wierik 8, Romy van Zijl 7, Maaike Dokter 4, Dionne Prins 4, Danique Prins 4, Sharon Rechterschot 2, Hilde in ’t Hof 2, Fleur Achterkamp 1, Annefloor Brinkman 1 en Soraya Lubberding 1.

Zondag 20 maart 2016 speelt ABS de lastige uitwedstrijd tegen Atlantis Dronten, aanvang 12.15 uur in Sporthal ’t Dok te Dronten.