ABS Handbal wint moeizaam van Voorwaarts 2

TWELLO – Dat ABS uiteindelijk ook de derde wedstrijd van het seizoen wist te winnen kan nagenoeg volledig op naam van ABS-keepster Soraya Lubberding worden geschreven. ABS kwam met scoren maar moeilijk op gang, in het begin werd diverse keren de paal en de lat geraakt.Tegenstander Voorwaarts wist het net wel te vinden, zodoende stond er na een minuut of vijf al een stand van 6-1 voor de thuisploeg op de borden. ABS kwam hierna beter in haar spel en vooral keepster Soraya Lubberding voorkwam dat Voorwaarts verder tot scoren kwam. Mede doordat een van de speelsters van Voorwaarts persoonlijke dekking kreeg, had ABS bij rust de stand weer gelijk getrokken tot 9-9.

In de eerste minuten van de tweede helft werd er door beide teams niet gescoord. Hierna was het ABS dat het betere van het spel had en wist uit te lopen tot een voorsprong van drie goals. Deze voorsprong werd door ABS, mede door wederom voortreffelijk spel van de keepster van ABS, niet meer weggegeven en aan het einde van de wedstrijd stond er een stand van 15-19 voor ABS op het scorebord.

Doelpuntenmakers ABS: Hilde in ’t Hof 5, Romy van Zijl 4, Danique Prins 3, Jayde Fokker 2, Anne-Floor Brinkman 2, Maaike Dokter 1, Dionne Prins 1 en Linde Rietman 1

Zondag 25 oktober 2015 speelt ABS thuis tegen Dalfsen 2, aanvang 13.10 uur, sporthal de Uutvlog.