Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS knokt zich naar overwinning tegen sterk SDOL (1-0)

BATHMEN – ABS heeft ook de derde wedstrijd van de competitie winnend afgesloten. Na een wedstrijd met sterk verschillende gezichten werd gewonnen van medekoploper SDOL.De eerste 25 minuten waren duidelijk in het voordeel van SDOL. In balbezit maakte ABS de verkeerde keuzes, waardoor SDOL in de omschakeling ABS grote problemen bezorgde. Met kunst- en vliegwerk en door een sterk optreden van de ABS-defensie wist de thuisclub te overleven.

In de 30e minuut veranderde het beeld van de wedstrijd. Na een forse overtreding op het middenveld kreeg SDOL-speler Syd Hobert de rode kaart. ABS nam het initiatief en in de 39e minuut werd Paul Roetert, na een uitstekende pass van Wessel Nikkels, neergehaald binnen het 16 metergebied. De strafschop werd benut door Wessel Nikkels (1-0).

Na de rust was ABS de eerste 25 minuten heer en meester. Verzuimd werd echter de score uit te breiden. Youri Meijer, na een fraaie vrije trap van Mark Boschloo, Maikel Demmers en Paul Roetert stuitten voortdurend op de uitstekende doelman van SDOL. Rond de 80e minuut kreeg SDOL toch nog geloof in een resultaat en bracht ABS in verlegenheid. In de 86e minuut leek ABS toch de zege uit handen te geven. Een lichte overtreding binnen het strafschopgebied werd door de scheidsrechter beoordeeld als strafschop, echter doelman David Baars bekroonde zijn sterke start van de competitie door de strafschop te keren. Kort daarna kreeg ABS opnieuw de kans de wedstrijd te beslissen, echter een inzet van Jasper Broekhuis belandde via de vingertoppen van de doelman en de paal opnieuw niet in het doel.

Uiteindelijk een gelukkige overwinning van ABS tegen een sterk SDOL. De start van de competitie, drie wedstrijden negen punten, is uitstekend, echter het besef is aanwezig dat de fases van goed spel in de wedstrijden langer moeten worden. Een mooie uitdaging tijdens de nog prille start van de competitie.