Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

ABS tegen Voorwaarts: een doelpuntenfestijn

TWELLO – Afgelopen zondag stond er later op de middag een wedstrijd tegen Voorwaarts Dames 2 op het programma. De vorige wedstrijd werd verloren met 4 doelpunten verschil, dus ABS ging voor een revanche.ABS had in de beginfase van de wedstrijd moeite met de dekking. Er werd bewust gekozen voor een offensieve dekking, maar Voorwaarts vond te vaak de ruimte om te scoren. Met name op de linker opbouwpositie werden kansen afgemaakt. ABS moest de knop omdraaien om een achterstand (van inmiddels 8 doelpunten) recht te breien. Dat gebeurde deels de slotfase van de eerste helft. Met een stand van 18-13 floot de scheidsrechter voor rust.

In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld. Voorwaarts benutte haar kansen en kwam wederom voor met een stand van acht doelpunten verschil. Wederom moest ABS zich herpakken en ook deze keer slaagde zij daarin. Het verschil werd teruggebracht naar drie doelpunten en ABS geloofde nog steeds dat ze de punten in de wacht zouden slepen. Zelfs vanuit Curaçao (speelster Anne) werden de dames aangemoedigd via een livestream. Voorwaarts had dezelfde gedachte om de punten te behalen en hierdoor ging het er soms fel aan toe. Helaas kon ABS met deze eindsprint geen overwinning behalen en waren de punten na een doelpuntenfestijn voor Voorwaarts. Eindstand: 34-29.

Aankomende zondag zijn de dames vrij. De volgende en tevens allerlaatste wedstrijd van dit seizoen wordt gespeeld op zondag 7 april tegen Broekland DS2 om 12.30 uur in sporthal de Uutvlog.