ABS verliest in matige wedstrijd van Diepenveen

BATHMEN – Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Diepenveen werd officieel afscheid genomen van Jelmer Leijenaar. Jelmer heeft ruim 200 wedstrijden voor ABS 1 gespeeld en vanaf dit seizoen speelt hij op lager niveau bij ABS. Voorzitter Gerrit Nikkels bedankte Jelmer voor zijn rol in het elftal, waarvan vele jaren als aanvoerder.De wedstrijd zelf was van matig niveau. Diepenveen was natuurlijk exact op de hoogte van de kwaliteiten van ABS. Martin Dollenkamp was afgelopen seizoen nog trainer van ABS, maar mocht nu plaats nemen in de dug-out van de gasten. Zo kreeg Wessel Nikkels een echte mandekker en werd er kort op de spelers verdedigd.

ABS was in de duels niet fel genoeg, waar Diepenveen juist wel scherp acteerde. Ook speelde Diepenveen duidelijk op counter, met een snelle voorhoede en lange passes van achteruit. Hierop was ABS te weinig ingesteld door weinig druk op de verdediging. Dit resulteerde in een 0-1 met de rust. In de 2e helft was ABS wel scherper in de duels maar echt overtuigend was het niet.

Diepenveen wist met een uitval de 0-2 te scoren. In het laatste kwartier kwam ABS nog terug tot 1-2 door een goal van Wessel Nikkels. Maar verder succes bleef helaas uit. Al met al wel een terechte nederlaag. Helaas kon ABS het goede resultaat van vorige week ( 0-5 winst) niet doorzetten.