Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Voetbal verliest van Holten

BATHMEN – In de derby van afgelopen zondag heeft ABS het onderspit moeten delven tegen Holten 1, uitslag 0-1. De eerste helft was ABS de bovenliggende partij zonder dat het elftal van ABS tot grote scoringskansen kwam.De grootste kans in de eerste helft was voor Holten, die hun spel volledig hadden gericht op het bereiken van de twee fysiek sterke spitsen. De verdediging van ABS kon dit in de eerste helft goed opvangen. Hoewel het veld, met bevroren gedeelten, snelle circulatie van de bal moeilijk maakte, speelde ABS voetballend goed.

De tweede helft was amper begonnen of de 0-1 werd gemaakt door Holten. Dit bracht ABS enigszins van slag. Het spel werd meer en meer een wedstrijd met veel onderlinge duels die steeds vaker door ABS verloren werden. De kansen waren nu voor Holten, maar goed keeperswerk en missen van scherpte voorin bij Holten maakte dat de stand 0-1 bleef.

De publieke belangstelling voor deze wedstrijd was goed. De activiteitencommissie van ABS-voetbal had een bus geregeld voor de spelers en supporters van Holten, in samenwerking met Spitax. Dit werd door Holten goed gewaardeerd en verhoogde de sfeer rondom de wedstrijd. Kortom het was weer gezellig langs de lijn en dit belooft veel voor het vervolg van de competitie op 28januari uit tegen Broekland.

Door het verlies van Diepenveen blijft ABS de ploeg met de minste verliespunten in klasse 4H en sluit de competitie voor de winterstop uitstekend af.