Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS Voetbal wint ruim van onmachtig Ulu Spor

BATHMEN – ABS heeft zondag middag met een goede pot voetbal Ulu Spor volledig opgerold.Al in de 4e minuut was het Wessel Nikkels, vandaag als spits opgesteld, die met een Robben-achtige goal de score opende. ABS was duidelijk de betere en zette vroeg druk op de tegenstander uit Zwolle.

In de 11e minuut was Martijn Stegink verantwoordelijk voor de 2-0 door een strakke voorzet van Michiel ten Dam goed in de hoek te plaatsen. Het spelbeeld was eenzijdig in het voordeel van ABS. En in de 25e minuut wederom Wessel Nikkels met de 3-0, die attent mee liep bij een counter van Martijn Stegink en de bal in rebound alsnog intikte.

Daarna was de wedstrijd meer in balans. Deze werd verstoord door een tweede gele kaart van aanvoerder Ulu Spor waarmee de wedstrijd in feite volledig gespeeld was. ABS benutte de extra ruimte goed uit en scoorde via wederom Wessel de 4-0.

De tweede helft was amper begonnen of de 5-0 was al een feit door een fraaie lob van Youri Meijer en 4 minuten na deze treffer alweer de volgende door Wessel: 6-0.

De wedstrijd zakte toen naar een bedenkelijk niveau, ook omdat Ulu Spor met negen man speelde vanwege blessures en geen wissels meer op de bank.

Bas Gossen, 17 jaar, mocht in de 70e minuut zijn debuut maken in ABS 1.

Uiteindelijk werd het nog 8-1 door een eigen doelpunt Ulu Spor en een doelpunt van Mitch Gruben. Op het eind speelde de tegenstander nog met acht man. Maar de concentratie bij ABS was weg, kansen waren er wel maar werden of slecht afgerond of van de lijn gehaald.

Een goede prestatie van ABS waardoor het nu in de grote middenmoot staat van klasse 4H.

Volgende twee weken is ABS vrij en speelt op 12 maart uit tegen Be Quick Zutphen.