ABS Voetbal zet goede eerste helft niet voort en verliest van DAVO

DEVENTER – ABS heeft in de wedstrijd tegen DAVO uit een goede en een slechte helft gespeeld. Resultaat was een 2-1 verlies. Over het geheel een terechte uitslag.In de eerste helft begon ABS sterk en hield het DAVO onder druk. Dit resulteerde in meerdere grote kansen. Bal op de paal, voorlangs, bal op de lat of een goede redding van de keeper. Maar in de 28e minuut werd een vrije trap op 20 meter afstand door Bas Brinkman knap, over de keeper, direct in de goal geschoten, 0-1. Ook daarna was ABS de betere ploeg en qua kansen had de stand 3-0 kunnen zijn.

De 2e helft was compleet anders. DAVO kwam sterk terug in de wedstrijd en ABS wist de bal niet in de ploeg te houden. Een paar kleine kansen waren er wel.

DAVO begon waarmee een wedstrijd gewonnen kan worden, nl. strijd leveren en volop geloven in de winst. De eerste grote waarschuwing was in de 54e minuut, maar de inzet werd knap gepakt door keeper Jelmer Welgraven.

Toch moest ABS in de 85e minuut het eerste tegendoelpunt incasseren. Dit was voor DAVO het sein om er nog een schepje boven op te doen en gaan voor de overwinning. Dit was al in de 87e minuut, 2-1.

ABS heeft terecht verloren op basis waarvan men vorige week had gewonnen, nl. wilskracht en passie.