ABS wint duel in degradatiestrijd

BATHMEN – In een wedstrijd waar ABS en FC RDC beide streden voor ontsnapping aan het degradatiespook, was ABS vandaag de bovenliggende partij.De intenties van ABS waren vanaf de aftrap duidelijk, n.l. willen winnen. In de duels en het positiespel was ABS duidelijk beter. In de 5e minuut was er na goed samenspel al de eerste grote kans voor ABS. Maar zoals vaker vanmiddag redde de keeper van RDC knap.

Hoewel het zeer hobbelige veld snel combinatievoetbal verhinderde, ging ABS toch uit van een opbouw vanuit de verdediging. RDC daarentegen hield het bij een lange bal naar voren.

In de 24e minuut, bij eigenlijk de eerste goede aanval van RDC, werd te laat gespeeld op buitenspel en kon de tegenstander, mede geholpen door het hobbelige veld, de 0-1 aantekenen.

ABS leek even van slag maar bleef proberen te combineren om de opening te vinden in de verdediging van RDC. In de 43e minuut resulteerde dit in een overtreding op de spits Wessel Nikkels in de 16. Gevolg een strafschop, die goed werd ingeschoten door Wessel, 1-1.

De tweede helft was amper begonnen of ABS liep alweer achter de feiten aan. In een kluts voor het doel van ABS kon RDC scoren, 1-2.

Het spelbeeld in de tweede helft was nog duidelijker voor ABS. Meerdere goede kansen werden teniet gedaan door goed keeperswerk of door de lat.

Pas in de 75e minuut werd een voorzet van de zijkant omgezet tot een doelpunt door een RDC speler, 2-2. Amper 10 minuten later werd een hoekschop terug gekopt door Wessel Nikkels en via een RDC speler verdween de bal wederom in het eigen doel van RDC: 3-2.

In de laatste minuten werd het nog spannend, maar de meegekomen keeper van RDC kon evenmin tot scoren komen. Een terechte overwinning voor de ploeg die wilde en kon voetballen vanmiddag, ABS.