Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS wint op karakter en werklust

BATHMEN – De derby tegen Holten van zondagmiddag was een wedstrijd in de onderste regionen van de vierde klasse H.In de eerste 20 minuten was ABS dominant en fel in de duels. Holten kwam amper over de middenlijn. Meerdere goede aanvallen volgend elkaar op. In 30e minuut werd een corner van ASB gered door de keeper van Holten, maar de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jelmer Leijenaar die vanaf de 16 knap inschoot, 1-0. ABS was nog aan het nagenieten van de voorsprong toen Holten uit de eerste beste tegenaanval de 1-1 liet aantekenen.

In de 2e helft begon ABS zoals in de 1e helft. Fel, kort op de bal en vroeg druk zetten op de tegenstander. Het inbrengen van Wessel Nikkels en omzettingen in de opstelling bracht meer rust op het middenveld en een overwicht voor de thuisclub. Na ruim 20 minuten was ABS uitgeraasd en kwam Holten weer terug in de wedstrijd. Een bal van de doellijn was het maximale wat Holten bereikte.

In de 78e minuut werd een vrije trap van Holten (veroorzaakt door invaller Roy Bos) omgezet in een snelle uitval, die door dezelfde Roy Bos knap werd afgerond tot 2-1.

De wedstrijd leerde de jonge groep van ABS dat door werklust en geloof in eigen kwaliteit de punten kunnen worden veroverd. De afgelopen twee wedstrijden van het jonge ABS geven voldoende vertrouwen voor het vervolg van de competitie.