Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

ABS wint ruim van sv Zwolle

ZWOLLE – ABS heeft vandaag goede zaken gedaan in de competitie van klasse 4H. Door de eigen winst op Zwolle en puntverlies van enkele concurrenten is er een klein gaatje geslagen met de achtervolgers, zij het op gepaste afstand van koploper Witkampers.

Zwolle was een ploeg die goed de duel op zocht en de opbouw van ABS vroeg stoorde. De zwart witten gingen hierin onvoldoende mee. In de 26 minuut kwam uit een corner de 1-0, mede door minder strak verdedigen. Pas na 35 minuten begon ABS weer te combineren en kon zich onder de druk vandaan voetballen. Eind eerste helft had Zwolle alle geluk toen de rode kaart achterwege bleef bij het neerhalen van een doorgebroken speler.

De tweede helft was ABS wel feller in het spel en had ook de zogenaamde tweede bal bijna in alle gevallen. Dit leidde al snel tot de 1-1 door Paul Roetert (overigens was er wel sprake van buitenspel). Dit was het begin van de doelpuntenregen door de linkerspits van ABS. Binnen 20 minuten was de stand 1-4 door Paul. Door eigen acties en zeer fraaie combinaties met Maikel Demmers werd deze voorsprong bereikt. Als afsluiter scoorde Maikel nog uit een combinatie met Paul de 1-5. Een fraaie en terechte overwinning.

Zondag: ABS –Dalfsen om 14.00 uur.