ABS wint verdiend van Broekland

BATHMEN – ABS heeft zich vanmiddag beloond met een terechte overwinning op het hoger geplaatste Broekland.Het eerste kwartier was duidelijk voor Broekland, zonder dat er echte kansen waren. Pas in de 21e minuut werd de keeper van Broekland getest met een schot op het doel. Hierna kreeg ABS de overhand. Door snel en veel druk te zetten op het spel van Broekland was er veelvuldig sprake van balbezit voor ABS. De spelers gingen goed de duels in en waren duidelijk de bovenliggende partij.

Op slag van rust werd een schot vanaf de zestien geblokt door Broekland. De afvallende bal werd keurig ingeschoten door Maikel Demmers, 1-0. Een heerlijk moment om te scoren.

De tweede helft was amper begonnen of Broekland kreeg een strafschop toegekend. Deze werd knap gestopt door keeper Jelmer Welgraven. In feite was dit het kantelpunt in de wedstrijd. In het verloop van de wedstrijd kon ABS haar eigen spel goed spelen, n.l. de bal rond laten gaan en via de combinatie kansen creëren. In de 66e minuut was weer raak. Michiel ten Dam ronde zijn actie af met een schot in de korte hoek, 2-0.

Met deze inzet en het vertoonde voetbal kan ABS met vertrouwen de wedstrijd komende week uit tegen koploper Zwolle tegemoet zien.