Dames 1 ABS Handbal start te laat met eindsprint

Survival tijdens trainingskamp in Winterswijk.

DOETINCHEM – Na een goede voorbereiding met een trainingskamp in Winterswijk was ABS handbal dames 1 klaar voor het nieuwe handbalseizoen. De opengevallen plaatsen in het team door zwangerschap van Romy van Zijl en Danique Prins en vertrek van Isabel te Wierik (naar HV Broekland) en Sharon Rechterschot (stapje lager spelen bij dames 2) is het team aangevuld met jongere speelsters.

Vanuit de A jeugd zijn Kim Meijerhof en Linde Rietman doorgeschoven naar Dames 1. Tevens kwamen Inge de Winter, Floor Verhoef en Anne Rietman over van dames 2.

Met een geheel nieuw team vertrokken ze afgelopen zaterdagavond naar sporthal de Bongerd in Doetinchem voor de eerste echte krachtmeting tegen Sani4all/Artemis15.

De eerste helft verliep rommelig. ABS keek al snel tegen een forse achterstand aan. De tegenstander speelde hard en intimiderend en de scheidsrechter was niet al te zeker en zijn beslissingen waren vaak dubieus. Mede ook door het missen van een aantal penalty’s konden de dames de aansluiting niet maken. Ruststand: 14-7

Na de rust herpakte ABS zich, speelde snel en benutte de kansen. Langzaam maar zeker kwamen de dames dichterbij. Met nog 10 speelminuten op de klok was de achterstand nog 5 doelpunten. Ze geloofden erin en knokten tot het laatste eindsignaal.

Helaas mocht de eindsprint niet baten en gingen de dames met lege handen naar huis. Eindstand: 22-18.

Aankomende zondag 8 oktober speelt ABS Dames1 thuis tegen Gastvrij/Wijhe Dames 2 om 12.20 uur in sporthal de Uutvlog te Bathmen.