Haarle en ABS in evenwicht bij doelpuntrijke wedstrijd

HAARLE – Haarle tegen ABS werd al op donderdag avond gespeeld i.p.v. paaszaterdag. ABS had geleerd van afgelopen zondag en was vanaf de aftrap goed bij de les.In de eerste minuut werd een inzet maar net gekeerd door de keeper van Haarle. In 10 minuten tijd creëerde ABS meerdere goede kansen. Maar Haarle keerde het tij en kwam terug met kansen op een doelpunt. Het was toch ABS dat op voorsprong kwam door doelpunt van Maikel Demmers. Daarna mocht Haarle de kansen tellen. Rond de 40e minuut was er dan toch de goal voor Haarle, nadat de warrig leidende scheidsrechter een handsbal en buitenspel over het hoofd zag. Als een van de weinigen zag de scheids dat de bal over de lijn van het ABS doel was gegaan: 1-1. Kort daarop de 2-1 voor Haarle na een goed genomen hoekschop.

In de tweede helft ging het verder zoals in de eerste: kansen en een scheids die de grensrechters niet volgde bij buitenspel vlagsignaal. Toen de 3-1 viel leek de wedstrijd gespeeld te zijn, zeker toen ABS in de 19e minuut een makkelijk gegeven strafschop miste. Totdat in de 22e minuut een snelle uitval door Wessel Nikkels fraai werd afgerond tot 3-2. Het werd nog mooier voor de Bathmenaren. In de 35e minuut bekroonde Roy Bos zijn invalbeurt met de 3-3 nadat de keeper een strakke vrije trap niet goed verwerkte.

Kort daarna moest ABS verder met 10 man, omdat Daan Nikkels geblesseerd uitviel en trainer Martin Dollenkamp reeds driemaal gewisseld had. Vanaf dat moment was er maar een ploeg die voetbalde, n.l. ABS. En de overwinning leek voor het grijpen, maar de bal viel niet in het doel van Haarle.

Uiteindelijk een terechte uitslag die qua kansen ook in 6-6 had kunnen eindigen.