Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Handbal: ABS blijft in titelrace na winst tegen spijkerhard Huissen

Door Steven Meijerhof

Bathmen- Dames 1 trad zaterdagavond aan tegen Huissen, een beruchte tegenstander die hard spel niet schuwt. Dat bleek tijdens deze wedstrijd ook weer. Ook mede-titelkandidaat Kwiek 3 wist hier met moeite te winnen (19-21). ABS was dus gewaarschuwd.

In het begin ging de wedstrijd redelijk gelijk op met telkens ABS aan de goede kant van de score. Echt weglopen kon Dames 1 echter ook niet. Tien minuten voor rust was de stand 7-9. Het was duidelijk wat de intentie was van Huissen: met keihard spel ABS uit de concentratie halen. Een aantal onsportieve thuissupporters kon dit erg waarderen. Dit tot verontwaardiging van het uitpubliek was hier terecht tegenin ging. De rust werd bereikt met 9-12.
De opdracht voor de 2e helft voor Dames 1 was duidelijk: niet laten intimideren en gewoon het eigen spel blijven spelen. Huissen gaf niet op en een kwartier voor tijd had ABS nog steeds niet voldoende afstand genomen: 17-19. Gelukkig floot de jonge scheidsrechter een uitstekende wedstrijd. Hierdoor ontspoorde de wedstrijd niet. Geleidelijk aan kwam de kwaliteit van Dames 1 boven drijven. Het liep via 19-23 uit naar een dik verdiende overwinning 21-26 overwinning. Knap dat dit jonge team zich niet van de wijs heeft laten brengen.

Door deze winst blijft ABS in de titelrace met nog steeds 1 punt achterstand op Kwiek 3 en nog 3 wedstrijden te gaan. De koploper won uit vrij eenvoudig van hekkensluiter HA-STU (16-23). Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen nummer 5 Angeren op het programma (12.30 uur, sporthal De Uutvlog). Dames 1 kan alle support bij deze wedstrijd goed gebruiken, dus kom ze aanmoedigen.