Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Handbal: ABS maakt het zich onnodig moeilijk, maar wint dik verdiend van koploper

Bathmen – Aan de oproep om Dames 1 massaal te komen aanmoedigen was goed gehoor gegeven. In een bomvolle sporthal De Uutvlog en met een prachtig groot ABS-spandoek (Glenn en Rick bedankt hiervoor) stond dan ook de topper tussen de nummer 2 ABS en koploper Kwiek 3 op het programma. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen na een ruime voorsprong van 5 punten toch nog verloren door ABS. Bij winst zou ABS de achterstand terugbrengen tot 2 punten.


Dames 1 begon gemotiveerd aan de wedstrijd en nam meteen het heft in handen. Via 2-0 en 4-2 stond er 10 minuten voor rust een stand van 10-6 op het scorebord. Kwiek was vooral gevaarlijk met afstandsschoten van de lange nummer 10, maar keepster Liang Dijkerman verkeerde gelukkig in blakende vorm. De marge van 4 goals werd tot aan de rust vastgehouden: 13-9.
Een redelijk geruststellende voorsprong, maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. Na 10 minuten in de 2e helft nog steeds een marge van 4 goals: 15-11 en 10 minuten voor tijd zelfs een voorsprong van 5 doelpunten: 18-13. Dat kan toch niet meer misgaan zou je zeggen. Geleidelijk aan begon ABS echter wel wat onnauwkeuriger te spelen en werd er vaak gehaast geschoten. Kwiek rook bloed en zette aan. Twee minuten voor tijd was de voorsprong geslonken naar 18-17 met Kwiek in balbezit. Het zal toch niet weer misgaan net als in de uitwedstrijd. Kwiek begon aan een lange aanval, maar leed uiteindelijk dom balverlies. Uit de daaropvolgende aanval scoorde Hilde in ’t Hof de 19-17. De Uutvlog ontplofte. Kwiek scoorde nog wel de 19-18 maar verder liet Dames 1 het niet komen. Na het laatste fluitsignaal vlogen de speelsters en leiding elkaar in de armen na deze spannende ontknoping. De ruim 200 toeschouwers stonden op de banken, althans de ABS-supporters.
Een uiterst belangrijke overwinning waarmee ABS de spanning aan kop volledig terugbrengt. Een groot compliment aan het team dat keihard bleef knokken en regelmatig prima handbal speelde.
Volgende week zaterdag treedt Dames 1 uit om 19.00 uur aan tegen HCL, de nummer 7 van de ranglijst.