Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Handbal: ABS wint ook met ruime cijfers van Wijhe en zet stijgende lijn voort


Door Steven Meijerhof

Bathmen – ABS pakt in eigen huis twee belangrijke punten tegen concurrent Wijhe DS2. Door de winst stijgt de ploeg van trainster Anja Lubbers naar de vierde plek in de eerste klasse. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een ruime zege: 32-23.

Met twee snelle aanvallen op rij opende Wijhe meteen de score en pakte een 0-2 voorsprong. Gelukkig deed ABS snel wat terug en na 10 minuten stond er een tussenstand van 4-4 op het scorebord. Trainster Anja Lubbers zag dat haar team het moeilijk had in de eerste helft: “De eerste helft was echt een gelijk opgaande strijd. Wijhe speelt ook veel op snelheid, iets wat wij ook graag doen. Dat resulteerde in een spannende eerste dertig minuten.” Geleidelijk aan kwam ABS beter in de wedstrijd en liep via 10-7 uit naar een ruststand van 14-12.
Na rust kwam ABS goed uit de kleedkamer en wist de voorsprong snel uit te breiden naar 18-13. “In de tweede helft speelden we beter. Mede dankzij een aantal snelle en mooie aanvallen wisten we de voorsprong te behouden. Een paar wedstrijden geleden keken we met rust twee keer tegen een voorsprong aan en gaven we dat na rust direct uit handen. Vorige week tegen Ha-STU en ook vandaag komen we scherp uit de kleedkamer en geven we de voorsprong niet meer weg”, aldus Anja Lubbers.
ABS scoort de tweede helft ook makkelijker en met goed samenspel wordt de marge uitgebreid. Via 20-15, 27-21 werd het uiteindelijk 32-23 in het voordeel van de thuisploeg. Twee zeer belangrijke punten voor ABS die naar plek vier stijgt en zo aansluiting houdt bij de top. Volgend weekend staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Op zaterdagvond reist ABS af naar Doetinchem en speelt om 19.00 uur tegen Artemis, de huidige nummer twee.
Doelpunten ABS: Romy van Zijl 9, Hilde in’t Hof 7, Danique Prins 3, Kim Meijerhof 3, Lissa te Riele 3, Maud in’t Hof 3, Kelly Meijerhof 2, Milou Schoemaker en Femke Noordebos.