Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Handbal: ABS wint uiteindelijk eenvoudig van Havana 1

Door Steven Meijerhof

BATHMEN – Dames 1 speelde thuis tegen hekkensluiter Havana uit Nijmegen. Dat leek op papier misschien een eenvoudige opgave, maar in deze 1e klasse zijn de teams aardig aan elkaar gewaagd. Na een 3-4 en 7-8 achterstand kwam ABS steeds beter in het spel. Sterkhouder Hilde in ’t Hof scoorde er lustig op los wat resulteerde in een 12-8 ruststand.


Na de rust bleef Havana in het begin nog redelijk aanhaken, 18-15 en 22-18, maar het was duidelijk dat de punten in Battum bleven. Uiteindelijk stond er een verdiende 26-19 eindstand op het scorebord. Twee belangrijke punten waren binnengehaald.
Meerdere, nee alle seniorenteams, wonnen vandaag hun thuiswedstrijd, een unicum. Het begon met Dames 3 die via een 7-meter in de laatste seconden, gegeven door de prima fluitende Lotte Poesse, wonnen van Brummen 1: 20-19. Na de wedstrijd van Dames 1 was het de beurt aan Dames 2. Zij revancheerden zich tegen hekkensluiter Nieuw Heeten van een eerdere nederlaag in het seizoen:
29-18. Als slagroom op de taart won Dames 4 in de slotseconde van Klarenbeek 2 door een prachtige goal uit een onmogelijke hoek van Silke Heuvelman: 18-17. Het bleef nog lang gezellig in de kantine van de sporthal om dit te vieren.
Volgende week speelt Dames 1 op zaterdag een uitwedstrijd tegen nummer 2 CVO uit Vaassen. Om 19.00 uur kruisen ze de degens in sporthal De Koekoek. Kan Dames 1 voor een stunt zorgen? We gaan het beleven.