Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Handbal: Dames 1 nestelen zich na fraaie overwinning stevig in subtop

BATHMEN – Afgelopen zaterdagavond moest ABS de lange reis naar Gendt aanvaarden om daar als nummer 5 aan te treden tegen Angeren 1, de nummer 4 van de ranglijst. Het was meteen duidelijk dat de ploeg scherp was, want keepster Liang Dijkerman liet zelfs de pupil van de week voorafgaand aan de wedstrijd niet scoren (in tweede instantie overigens wel).

Er ontspon zich een spannende wedstrijd, de teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Wel kon ABS in het begin steeds een voorsprong van twee doelpunten vasthouden. Geleidelijk aan vond Angeren echter de aansluiting en kwam zelf enkele keren op gelijke hoogte. In de rust keken ze nog wel tegen een kleine achterstand aan: 13-14.

Na rust leek het duel de kant van Angeren op te kantelen. Na enkele slordige afspeelfouten kwamen ze op voorsprong: 18-17. Gelukkig liet Dames 1 zich niet de kaas van het brood eten en kwam sterk terug: 20-23. De overwinning was in zicht en ABS liet Angeren niet meer terugkomen. Bij een stand van 22-26 floot de jonge, goed leidende, scheidsrechter voor het laatst. Met dit mooie teamresultaat, alle dames zaten prima in de wedstrijd, heeft Dames 1 Angeren achterhaalt en staan beide ploegen gezamenlijk op de 4e plaats.
Aanstaande zondag (11 december) speelt ABS thuis tegen Haarle1, de nummer 7 van de ranglijst. Deze ploeg is na een zwakke start met een stevige opmars bezig en wordt getraind door oud ABS-trainer Willem Woudstra. Dit belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. Waarschijnlijk speelt Dames 1 dan in nieuwe shirts van de hoofdsponsors café Braakhekke en Black Tie Media. Aanvang van de wedstrijd: 12.30 uur, sporthal De Uutvlog.