Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Handbal: Dames 1 verspeelt ruime voorsprong en verliest in Raalte

Door Steven Meijerhof

Bathmen – Na een kwartier vertraging vanwege het niet komen opdagen van de scheidsrechter kon de wedstrijd tegen koploper Kwiek 3 toch nog worden gestart. De coach van Artemis ’15, die gekomen was om beide ploegen te analyseren, was bereid gevonden om de wedstrijd te leiden.


ABS kwam beter uit de startblokken en kwam voor met 5-7 na 10 minuten. Kwiek liet zien niet voor niets zo hoog te staan en knokte zich terug naar 12-11. Trouwe supporter en handbalkenner Erik Dijkerman kwam met een korte en bondige analyse: “de nummers 3 en 10 van Kwiek vastzetten en die lui scoort niet meer”. Dat was wat overdreven maar Dames 1 had goed geluisterd en ging met een comfortabele 16-20 rusten.
Kwiek gaf na de rust vol gas en het slordig spelende ABS had daarop geen antwoord: 21-21 na 40 minuten spelen. Het was duidelijk dat dit een “close finish” zou worden. Via 24-24 stond het 8 minuten voor tijd 27-28. Zes minuten later was de voorsprong helaas veranderd in een achterstand: 29-28. Een meer dan terecht punt halen zat er nog steeds in. Helaas viel het kwartje wederom de verkeerde kant op wat resulteerde in een 31-29 eindstand. Stevig balen uiteraard, maar aan de hand van het vertoonde spel geeft dit zeker hoop voor de komende wedstrijden.
Aanstaand weekend is Dames 1 vrij. Op zondag 29 oktober wordt om 12.30 uur in thuisbasis De Uutvlog wederom tegen een hoogvlieger gespeeld: HCL (Handbal Combinatie De Liemers) DS 1. Met dezelfde inzet en wat meer geluk (die vervelende paal en lat zaten ABS vandaag danig in de weg) alle kans op een goed resultaat.