Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Handbal: Moeizame maar zeer belangrijke overwinning voor ABS

Door: Steven Meijerhof
Bathmen – Dames 1 trad zondag aan tegen HHZD, de nummer 5 uit Heino. Ook Dames 2 speelde een uitwedstrijd tegen HHZD en zo reisden beide teams samen met de supporters per touringcar af naar Heino. De thuiswedstrijd, eerder dit seizoen verloor ABS nipt met 17-18 van de dames uit Heino. Ze waren er dus op gebrand om dit keer twee punten mee naar Bathmen te nemen.

Aan de busreis lag het in ieder geval niet. Om 10.45 uur verzamelden alle speelster en supporters om vanaf de Brink naar de sporthal in Heino te reizen. De sfeer zat er gelijk goed in. Met de wetenschap dat concurrent Artemis’15 gisteren twee punten heeft laten liggen en bij een overwinning ABS naar de tweede plek kon stijgen begon ABS aan deze belangrijke wedstrijd.
Aan het begin van de eerste helft ging het gelijk op en beide teams gaven elkaar weinig toe. Halverwege de eerste helft lijkt ABS een gaatje te slaan en komt via 5-7 en 6-9 op een 8-12 voorsprong. Niets bleek minder waar, HHZD knokt zich terug en via 11-14 werd de rust bereikt met een nipte voorsprong: 14 – 15.
De tweede helft komt ABS niet goed uit de kleedkamer. Heino scoort gelijk vier keer en binnen vijf minuten kijkt ABS tegen een 18-15 achterstand aan. Het blijft de hele tweede helft spannend en ABS komt niet lekker in hun spel maar met veel vechtlust weet ABS via 18-16, 20-20 en 22-22 vijf minuten voor tijd een 22-24 voorsprong te pakken. En die werd niet meer uit handen gegeven. Na 60 minuten stond de eindstand van 22-24 op het scorebord. Een hele belangrijke overwinning waarmee ABS stijgt naar de tweede plek op de ranglijst.
Volgende week zondag staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Om 12.30 uur treedt Dames 1 in Bathmen aan tegen koploper Kwiek 3. Lukt het de dames om de koploper te verslaan en het gat met Kwiek 3 te verkleinen naar twee punten? Kom allemaal naar de Uutvlog en moedig de dames aan!