Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jong ABS verliest van Dalfsen

BATHMEN – ABS heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen het onderspit moeten delven tegen Dalfsen. Het elftal van ABS is ten opzichte van vorig jaar een vijftal ervaren spelers kwijtgeraakt. De gemiddelde leeftijd van het elftal was bij aanvang net boven de 20,5 jaar.De kansen waren er wel en ABS speelde geconcentreerd. Al in de 3e minuut was er een goede kans. In minuut 32 wist ABS de 1-0 te maken uit een goede vrije trap van Daan Nikkels op zijn broer Wessel, die de bal keurig teruglegde op de inkomende Martijn Stegink. In het vervolg van de 1e helft was ABS de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te kunnen worden.

In de tweede helft leidde een foutieve pass op het middenveld tot een vrije doorloop voor Dalfsen. Deze buitenkans werd benut en de 1-1 was een feit. Het leek nog dramatischer te worden toen in de 68e minuut ABS verder moest met 10 man, na een tweede geel. Uit de vrije trap scoorde Dalfsen de 1-2. Hierna was het echter ABS, dat de wedstrijd dicteerde en meerdere goede kansen kreeg. Even zo vele malen stond de keeper van Dalfsen op de goede plek en hield zijn team op de been.

Helaas werd de inzet en beleving van ABS niet beloond met een gelijkspel.