Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Judoleraar Edo Zeën

denkt nog niet aan stoppen

Judoleraar Edo Zeën

BATHMEN – Hoewel hij de 60 al ruim gepasseerd is, zal de man die al vele jaren judoles in Bathmen verzorgt, daar voorlopig nog niet mee stoppen. Dat zegt judotrainer en sportschoolhouder Edo Zeën op vragen naar zijn toekomstplannen. “Ik heb er nog steeds zoveel plezier in, en de kinderen trouwens ook, dat ik in mijn eigen sportschool in Deventer en ook bij de judolessen in Bathmen die ik voor ABS verzorg, er echt niet aan moet denken om daar nu al mee op te houden!”, zegt hij met overtuiging.

Ook het komend jaar zal Zeën de ABS-judolessen op woensdagmiddag verzorgen. Daarnaast organiseert hij buiten ABS-verband zelf ook nog allerlei andere activiteiten voor de jonge judoka’s, zoals onderlinge wedstrijden met de naburige gemeenten en zelfs ieder jaar een compleet ‘Japans weekend’. De lestijden zijn nog steeds op woensdag van 13.00 tot 14:00 uur voor de jongste leerlingen en van 14:00 tot 15:00 uur voor de oudere. Mochten er in de toekomst ‘andere schooltijden’ op de basisscholen worden ingevoerd, waarvoor nu plannen blijken te worden gemaakt, dan zullen de lestijden daar uiteraard op worden aangepast.

 

Mooi aanbod

Omdat er kinderen zijn doorgeschoven van de jongste groep naar de oudere groep, is er plaats voor nieuwe judoleerlingen. Kinderen vanaf vier jaar kunnen al meedoen met de lessen. Niet alleen leren ze allerlei judogrepen en wedstrijdregels, maar ook uiteenlopende dingen als vallen op een veilige manier, discipline en zelfvertrouwen, zaken die ook bij de beoefening van andere sporten en in het verdere leven heel waardevol kunnen zijn. “En heel veel plezier maken natuurlijk,” zegt Edo Zeën erbij.

ABS-judo heeft nu een mooi aanbod voor ouders die hun kind(eren) met judo willen laten kennismaken. Kom gewoon kijken tijdens de les en laat uw kind een of twee keer meedoen. Als het bevalt, kunt u uw kind opgeven als lid van ABS-Judo. In verband met de aanstaande zomervakantie geldt dan een contributiereductie: in plaats van na de twee proeflessen gaat de contributiebetaling pas in op 1 augustus. U betaalt dus voor de lessen tot de zomervakantie niets.

Het judolidmaatschap bij ABS kost 39 euro per kwartaal, naast een jaarlijkse bondsbijdrage (onder andere voor de verzekeringen) van 18 euro. Alle informatie is te vinden op de website van ABS-Judo: judo.absbathmen.nl