Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Laatste thuiswedstrijd ABS Handbal dames 1 in teken van afscheid

BATHMEN – Afgelopen zondag speelde dames 1 hun laatste thuiswedstrijd van seizoen 2017-2018 tegen HHZD uit Heino. Deze wedstrijd stond in het teken van afscheid nemen.Een goedgevulde sporthal stond als eerste één minuut stil ter nagedachtenis van het overlijden van Silas Ligtenberg, 16 jarige speler van de afdeling Voetbal.

Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter speelde ABS een goede en gedreven eerste helft. Helaas konden ze het snelle en tactische spel van HHZD in de tweede helft geen weerstand bieden. Met een aantal persoonlijke fouten gevolgd met twee minuten tijdstraffen kon HHZD hun voorsprong verder uitbouwen. Uiteindelijk verloor ABS met 24-35.

Aanvoerster Maaike Dokter bedankte het publiek voor hun steun bij alle wedstrijden en de sponsoren voor het vertrouwen in dames 1. Tevens werden enkele speelsters in het zonnetje gezet die afgelopen seizoen zijn ingevallen bij dames 1.

Natuurlijk werd er ook stilgestaan bij twee vaste speelsters die wegens verschillende redenen gaan stoppen. Fleur Achterkamp gaat voor haar studie stage lopen buiten Europa en stopt tijdelijk met handballen. Voor keepster Eline Hubers was het afscheid zwaarder. Door studie en fysieke klachten moest zij besluiten om te stoppen. Zij heeft er de afgelopen weken goed over nagedacht, maar helaas moet ABS Handbal een goede keepster missen. Met groot applaus en tranen bedankte de speelsters en begeleidsters Fleur en Eline.

Zaterdag 7 april speelt ABS uit tegen Groessen om 19.00 uur. Daarna gaan ze nog spelen voor de beker. Wedstrijdinformatie hierover volgt te zijner tijd.