Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Prima eerste seizoen voor meidenteam van ABS

Prima eerste seizoen

BATHMEN – Afgelopen seizoen was een bijzonder jaar voor ABS , namelijk er was voor het eerst in de geschiedenis van de club een meidenteam in de competitie vertegenwoordigd. Onder de bezielende leiding van twee dames die voor het dames seniorenteam actief zijn , namelijk Bertine Bieleman en Marieke Stegink.

Het team, de E6m, bestond uit meiden die ook al actief in gemengde teams waren geweest . Dit seizoen dus met louter meiden, variërend van 9 tot 12 jaar . De eerste seizoenshelft bestond nog uit teambuilding en een speelstijl te vinden die paste; de prestaties waren derhalve dan ook wisselend. De tweede seizoenshelft werd er uit een heel ander vaatje getapt , veel overwinningen werden geboekt, met goed en herkenbaar spel. Dit dankzij de onaflatende inzet van beide leidsters.

Echter duurde het seizoen twee wedstrijden te lang, waardoor uiteindelijk een verdienstelijke vierde plaats behaald werd . Het slot van de competitie was het traditionele Pinkstertoernooi van ABS; hier werd ook een  keurig resultaat behaald. Namelijk drie keer winst en een verliesbeurt, resulterend in de derde plaats. Nipt verslagen op doelsaldo. Het echte einde van de competitie werd uiteindelijk een afsluitende bbq. Gastvrij ontvangen bij de ouders van Isa Scholthof, erg gezellig en niet alleen voor de meiden.

Een aantal leden van het huidige meidenteam gaat nu over naar de D; de rest blijft en wordt voor komend seizoen weer aangevuld met andere voetballiefhebbende dames. De leiding heeft ook voor een jaar bijgetekend en met de ervaring van afgelopen seizoen in de zak ziet iedereen het met het nodige vertrouwen tegemoet.