Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Scheidsrechter bezorgt

ABS Handbal

onverdiende nederlaag

APELDOORN – Afgelopen zaterdagavond heeft ABS in Apeldoorn een onverdiende nederlaag opgelopen tegen Achilles. In het begin leek zich een leuke wedstrijd te ontwikkelen met fris aanvalsspel van beide zijden, tot ongeveer halverwege de eerste helft.

Toen leek de scheidsrechter zich te realiseren dat hij het als lid van de thuisspelende vereniging zich natuurlijk niet kon permitteren dat zijn club tegen een nederlaag aan zou lopen. Vanaf dat moment, de stand was toen 6-8 in het voordeel van ABS, liep alles ineens anders. De kleinste overtredingen van ABS werden bestraft met een tijdstraf en een strafworp voor de club uit Apeldoorn en aan ABS-zijde werd voor overtredingen minder of helemaal niet gefloten. Het is dat ABS-keepster Soraya Lubberding een drietal strafworpen wist te stoppen en er door Achilles ook nog één werd overgeschoten, anders had ABS al bij rust op achterstand gestaan. Nu stond er bij rust een stand van 10-10 op het scorebord.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Veelvuldig werden er tijdstraffen en strafworpen tegen ABS uitgedeeld zodanig dat er halverwege de tweede helft een stand van 18-12 voor de thuisclub op het scorebord stond. Toen daarna ook nog eens Jayde Fokker en Romy van Zijl om onverklaarbare redenen een rode kaart kregen, was de wedstrijd helemaal gelopen. De eindstand was uiteindelijk 22-18 voor Achilles. Aan het eind van de wedstrijd bleek dat de score van Achilles voor zeker 75% voort is gekomen uit strafworpen. Al met al een wedstrijd om heel snel te vergeten.

Doelpuntenmakers ABS: Romy van Zijl 7, Jayde Fokker 5, Dionne Prins 3, Isabel te Wierik 1, Lisanne Boschloo 1 en Danique Prins 1.

Zondag 8 februari speelt ABS thuis tegen Dalfsen 2, aanvang 12.15 uur, sporthal de Uutvlog