Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Schoolhandbaltoernooi weer ouderwets gezellig

BATHMEN – De kinderen keken er al even naar uit om weer samen wat leuks te beleven. Woensdag 9 maart was het eindelijk zover: de eerste dag van het ABS-schoolhandbaltoernooi. Het was weer een luidruchtige en ouderwetsgezellige boel in sporthal De Uutvlog.

Eind januari is er besloten het toernooi toch door te laten gaan. In allerijl is alles op poten gezet. Er is een bericht voor de kinderen en hun ouders uit gegaan. De hal werd gereserveerd, scheidsrechters gevraagd en ga zo maar door. ABS-leden hebben geprobeerd nog zoveel mogelijk handbaltrainingen te geven tijdens de gymlessen van de scholen.
Afgelopen woensdag waren de groepen 7 en 8 van de drie Bathmense scholen aan de beurt. De Uutvlog vulde zich met uitgelaten en strijdlustige jongens en meiden. Ze hadden er zin in, dat was duidelijk. Mascottes en spandoeken kregen een plekje. Hoewel corona nog probeerde wat teams incompleet te maken, werd ook dat onderling opgelost. Want het meedoen dat was toch wel het belangrijkste nu.
De poulewedstrijden werden gespeeld, er werd flink gestreden om de punten. Fanatiek werd de bal rond gespeeld onder luid gejuich van de tribune. De winst bij de meisjes was uiteindelijk voor de Speedy Aapjes en bij de jongens bleken de The Sunshiners na een spannende strafworpenreeks het beste. Beide winnende teams waren van de Dorpsschool. Deze teams mogen in mei deelnemen aan de regionale kampioenschappen.

Woensdag 23 maart is het de beurt aan de groepen 5 en 6. Ook zij zullen er zin in hebben en wie wil komen kijken is uiteraard van harte welkom. De eerste wedstrijd is rond 14.00 uur en er wordt doorgespeeld tot 17.15 uur.