Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Fay Claassen bij jubilerende concertreeks in Bathmen

Op zondag 16 april viert de concertreeks ‘Taste of Jazz’ het tienjarig jubileum en het honderdste concert met een concert van zangeres Fay Claassen en haar band.
De eerste editie van de reeks vond plaats op 18 maart 2012 in wijkcentrum ‘De Fermerie’ in het Noordenbergkwartier in Deventer. Het tienjarig jubileum viel vorig jaar echter midden in een corona lockdown. Om die reden is besloten de viering uit te stellen en te combineren met het honderdste concert in april dit jaar.


Trokken de concerten in de begindagen slechts een handjevol bezoekers, door de jaren heen groeide de belangstelling gestaag en is het podium inmiddels een van de toonaangevende jazzpodia buiten de Randstad. Bij het podium speelt de top van de Nederlands jazzmusici en af en toe treden er zelfs internationale muzikanten op. Met de verhuizing in 2018 naar de nieuwe bibliotheek aan de stromarkt konden de groeiende bezoekersaantallen goed worden opgevangen en konden er zelfs onder de coronabeperkingen verschillende concerten georganiseerd worden.
Sinds april vorig jaar heeft de concertreeks geen vaste locatie meer en programmeert het de concerten op wisselende locaties, waaronder de Deventer Schouwburg, de Gasfabriek Deventer en Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen. Op de laatstgenoemde locatie zal ook het jubileumconcert plaats vinden.
Fay Claassen heeft sinds haar debuut in de jaren ‘90 een imposante carrière opgebouwd en wordt gerekend tot een van de grootste vrouwelijke stemmen van de Europese jazz. Haar laatste soloalbum werd in 2018 door de jury bekroond met de “Edison Award“. Bovendien ontving ze voor dit album de “Edison Publieks Prijs”. Ook in Duitsland kreeg Claassen diverse prijzen, waaronder de prestigieuze Duitse “Preis der Deutschen Schallplattenkritik”.
De lijst van jazz legenden met wie Fay Claassen heeft samengewerkt is veelzeggend: de legendarische Toots Thielemans, de Grammy bekroonde WDR Big Band, de Amerikaanse fusion jazz ster Mike Stern, Cubaanse Latin jazz ster Paquito D’Rivera, het Metropole Orkest, de belangrijkste arrangeurs van de orkestrale Jazz: Bob Brookmeyer, Vince Mendoza en Michael Abene.
Fay Claassen zal bij dit feestelijke concert begeleid worden door haar band bestaande uit topmuzikanten uit de Nederlandse jazzscene: Karel Boehlee op piano, Frans van der Hoeven op contrabas en Joost van Schaik op drums.

Datum: Zondag 16 april 2023
Aanvang: 15.30 uur. Zaal open: 15.00 uur
Locatie: Cultuurhuus Braakhekke, schoolstraat 6A Bathmen
Entree: € 16,50 voor volwassenen; jeugd en studenten € 5,00; kinderen t/m 12 jaar gratis.
Kaarten: Online via www.tasteofjazz.nl of bij de zaal.