Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Adriaan van Dis opent Staringjaar

ALMEN – 2017 is door museum Staal én stichting De Wildenborch uitgeroepen tot Staringjaar. Want op 24 januari aanstaande is het 250 jaar geleden dat A.C.W. Staring in Gendringen het levenslicht zag. Deze bijzondere geboortedag gaat men dan ook vieren. En wel met een mooi programma op 24 januari om 20.00 uur in de Almense Kerk.Adriaan van Dis werd bereid gevonden het Staringjaar te openen. De ridders van Gelre verzorgen de presentatie. En de avond wordt gevuld met o.a. een concert door het Staring Blazersensemble uit Enschede. Laat u verrassen!

Kaarten kunt u kopen via de Lochemse Schouwburg (€12,50). Kerk is open vanaf 19.30. Parkeren kan aan de Berkelweg.

Heel 2017 zal in het teken staan van Staring met activiteiten op allerhande gebied. Dit jaar bevat een tweetal hoogtepunten: In mei de Staringdagen op de Wildenborch in Vorden. En in december de opening van museum Staal in Almen.

Ondertussen wordt er hard gebouwd aan de Dorpsstraat in Almen. Men is aan de begane grond gekomen en de opbouw kan nu beginnen. U kunt de bouw live volgen vanaf de verhoging bij de Almense kerk of d.m.v. foto’s via facebook. Organisatorisch en inhoudelijk gebeurt er ook veel. De eerste vrijwilligers hebben zich al aangemeld. En Opera Design uit Amsterdam heeft de eerste plannen voor de tentoonstellingsvormgeving gemaakt.

Op naar een mooi Staringjaar!