Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Almen in de startblokken voor naderend feest

Almens Feest op 16-17-18 juni 2017

ALMEN – De opzet van het Almens Feest krijgt dit jaar een grote aanpassing door de zondag bij het programma te betrekken. De donderdagavond komt in het programma te vervallen, maar er blijft nog steeds drie dagen feest! Oranjevereniging ‘Ons Vorstenhuis’ presenteert een gevarieerd, vernieuwd (maar met herkenbare onderdelen) én oergezellig programma.Op vrijdagochtend 16 juni begint het feest met de spelletjes voor de schoolkinderen op de Julianaschool. In de middag laat men zich verrassen door de mooie uitbeeldingen in de optocht voor de schooljeugd, gevolgd door de stoelendans, begeleid door muziekvereniging Juliana. De optocht vertrekt om 13.45 uur vanaf het dorpsplein.

Vrijdagmiddag is er vanaf 16.30 uur het Almense Bedrijvenuurtje. De Almense ondernemers worden door ‘de Kenions’ opnieuw gevraagd een eigen Top10 in te sturen. De beste (feest)nummers worden tijdens het Bedrijvenuurtje gedraaid.

De Brulfte 2.0; een eigentijdse boerenbruiloft, is wat er vrijdagavond op het programma staat. Met een heus Almens bruidspaar, maar wie……..? Zullen er stukjes zijn of andere leuke acts? Een aantal Almenaren heeft hier in er diepste geheim aan gewerkt. Eén ding is zeker: het wordt ouderwets gezellig met veel vertier. De avond wordt muzikaal bijgestaan door ‘De Sleppers’ en ‘Livin’Room.’ Daarbij is het extra leuk om zelf ook in gepaste kleding naar het feest te komen. Als het enigszins mogelijk is denk dan aan ouderwetse boerenkledij. Vanaf 19.30 uur worden de bruiloftsgasten verwacht op het feestterrein. Het bruidspaar zal rond 19.45 uur arriveren waarna het feest om 20.00 uur begint.

Zaterdagochtend 17 juni wordt 10.00 uur begonnen met het vogelschieten. Het eerste schot wordt gelost door Schutterskoning Hans Tichelman III. Gestreden wordt om de titel Schutterskoning(in) 2017. De huldiging door wethouder Groot Wesseldijk is aansluitend, tijdens de lunch in de feesttent.

Want vanaf 12.30 uur geniet men met elkaar van het lunchbuffet. Kaarten hiervoor kunnen op vrijdag gekocht worden. Tijdens de lunch zal ook de ook de winnaar van de straatversiering 2017 bekend worden gemaakt.

Om 14.00 uur start de jeugdzeskamp voor de kinderen van de basisschool en de zeskamp voor de jongeren en volwassen georganiseerd door de jeugdcommissie. Dit gaat weer een sportieve en gezellige middag worden. Het geheel wordt muzikaal opgevrolijkt door een optreden van de ‘Nautilus One-Man-band.’

De zaterdagavond start met de optocht en de gekostumeerde stoelendans. Het Oranjebestuur hoopt dat veel deelnemers zich aanmelden met verrassende en hilarische vertoningen en verwacht ook dit jaar weer veel originaliteit, humor en enthousiasme te zien. Het geheel wordt afgesloten met de traditionele stoelendans onder leiding van muziekvereniging Juliana.

Voor de avond staat de band ‘Hooked on Red’ op het programma. Het publiek was zo tevreden over de band van 2016, zodat ze dit jaar opnieuw het podium betreden. Deze top band staat garant voor muziek, zoals muziek bedoeld is: spontaan, uit het hart, dampend van het zweet maar bovenal live!

Op zondagochtend 18 juni begint om 11.00 uur het Frühschoppen met de Bargkapel. Deze kapel staat garant voor kwaliteitsmuziek en een geweldige ‘Stimmung’. De biertafels staan klaar om de sfeer helemaal top te maken.

Eén van de hoogtepunten van het Almens feest is dit jaar ongetwijfeld de afsluiting op Vaderdag. Het Almens feest eindigt om 14.30 uur namelijk met ‘The Dirty Daddies.’ De beste coverband van Nederland, aldus DJ Giel Beelen.

Deze zeven, in het wit getooide, titanen nemen u mee in hun programma van 120-hits-in-120-minuten programma. Dit jaar is het vijf jaar geleden dat The Dirty Daddies werden losgelaten op de podia. Met hun explosieve energie, sympathieke bad-boys-uitstraling zijn de zeven mannen geliefde gasten geworden in feesttenten en grote festivals. Schorre feestgangers, springende jeugd, smoorverliefde moeders: stad en land gingen los alsof hun leven er van afhing. Rijkelijk voorzien van vlammen, confetti en CO2 is dit dé must-see-show in 2017!

Tijdens alle dagen zijn er diverse kermisattracties en ook zijn er mogelijkheden om de inwendige mens te versterken. De entree is op alle dagen gratis, behalve bij de lunch op zaterdag.

Tenslotte hoopt het bestuur van Oranjevereniging ‘Ons Vorstenhuis’ een ieder de straten en/of pleinen versiert zodat Almen er feestelijk uitziet. In 2016 heeft de Asselerweg de prijs voor de mooiste straatversiering in de wacht gesleept. Wie volgt dit jaar? Het Oranjebestuur wenst een ieder heel veel plezier op het Almens Feest 2017!

Meer informatie is te vinden op onze website: www.oranjeverenigingalmen.nl