Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Almen – vroeger en nu

‘Zin in Almen’

ALMEN – Zondag 20 oktober opent ‘Zin in Almen’ zijn derde seizoen met een bijeenkomst over de veranderingen in Almen in de afgelopen vijftig jaar. Anton Heiijnk en Atie Loman voeren ons terug naar het dorpsleven van een halve eeuw geleden en laten zien dat Almen de afgelopen vijf decennia met de tijd is meegegaan. Chris Klein Nengerman ondersteunt hun herinneringen met authentieke beelden uit vergane jaren.‘Almen – vroeger en nu’ vindt plaats in de Almense kerk. De bijeenkomst begint om 16.00 uur, duurt een uur en is vrij toegankelijk. Na afloop is er gelegenheid om na te praten in ‘Ons Huis’, tegenover de kerk.

Net als de afgelopen jaren verzorgt ‘Zin in Almen’ elke derde zondag van de maanden oktober, november, januari, februari, maart en april bijeenkomsten van een uur. Naast de bijeenkomst over de jongste geschiedenis van het dorp staat ook de februari bijeenkomst in het teken van Almen zelf. Dorpsgenoten worden uitgedaagd om korte verhalen te vertellen, aangespoord door A.L. Snijders, die bekend is van zijn Zeer Korte Verhalen.

In november bespreekt Marijke Kuyper uit Almen de vraag die iedereen zich wel eens stelt: wat is de zin van mijn leven?

Verder komt er in januari een door Berlioz gecomponeerde cyclus van liederen over de liefde, en vertellen we in maart het ‘verhaal van een deugniet’, geïnspireerd op “Peer Gynt” van Grieg. Dit wordt mede uitgevoerd door jonge musici van Juliana en door pianoleerlingen. De cyclus wordt in april afgesloten Gilean Schmidt en Petra Westra, twee dirigenten die iets vertellen en laten horen over muzikaal leiderschap in een Almense setting.

Voor meer informatie zie www.zininalmen.nl