Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Almens Feest komt er aan…. 15-16-17 juni 2018

ALMEN – Een van de hoogtepunten van het Almens feest is dit jaar ongetwijfeld de vrijdagavond. De plaatselijke Oranjevereniging Ons Vorstenhuis pakt dan uit met een bijzondere Tiroler Party waaraan nationale en internationale artiesten hun medewerking zullen verlenen.Het Tiroleravond ‘Bier- und Weinfest’ is een avondvullend programma met onder andere de Geschwister David, Die Limburger Buben en Andreas Hastreiter. Presentatie van deze avond is in handen van Wijbrand van der Sande, bekend van ‘Spiel mir einer!’ De entree voor deze avond is € 10,00. Alles vanaf 20:00 uur in de tent op het feestterrein aan de Dorpsstraat.

Andreas Hastreiter
Andy won bij het programma ‘Immer wieder Sonntags’ de titel Musikantenkönig. Hij speelde zich week na week opnieuw bij de ARD Televisie rechtstreeks in de harten van miljoenen kijkers thuis. Ondertussen heeft deze jongeman een enorme staat van dienst en trad met alle grote namen uit de branche al eens op en in iedere grote tv was hij al te zien. Ook in Nederland heeft Andy al vele fans die hem keer op keer naar zijn optredens volgen. De afgelopen twee jaar wist Andy ook de Tirolertent op de Zwarte Cross moeiteloos op zijn kop te zetten.

Die Limburger Buben
Normaliter treden die Limburger Buben op als driemanformatie, maar speciaal voor Almen komen ze met z’n vijven – inclusief brandende trompetten. Een méér dan fantastische live band die precies weet wat het publiek nodig heeft om op de banken te komen. Échte onvervalste Tiroler muziek – en alle bekende nummers komen voorbij!

Ook de Limburger Buben waren de afgelopen jaren een van de smaakmakers op o.a. de Zwarte Cross en de grootste Oktoberfeesten van Nederland; Sittard en Brunssum.

Geschwister David
Net als in 2011 komt dit duo bestaande uit de tweelingzusjes Julia en Franziska David naar Almen. Deze twee Duitse dames zijn vooral bekend om het zingen van schlagers en zij brengen deze vol overgave voor het voetlicht.

Wijbrand van der Sande
Wijbrand is natuurlijk bekend als de presentator van het televisieprogramma ‘Spiel mir einer!’ en de vele radioprogramma’s op de Nederlandse radio. Zeg je Schlager- en Volksmusik dan klinkt zijn naam vaak als een geweerschot na. Natuurlijk beklimt Wijbrand persoonlijk het podium van de tent in Almen om met jullie een feestje te bouwen van hier tot op de Gross Glockner! Ein, Zwei, Hoppaaaaa!

Op vrijdagochtend 15 juni beginnen de spelletjes voor de schoolkinderen op de Julianaschool. In de middag laten we ons weer verrassen door de mooie uitbeeldingen in de optocht voor de schooljeugd, gevolgd door de stoelendans, begeleid door muziekvereniging Juliana. De optocht vertrekt om 13:45 uur vanaf het dorpsplein.

Vrijdagmiddag is er vanaf 16.30 uur het Almense Bedrijvenuurtje. De Almense ondernemers worden door ‘De Kenions’ opnieuw gevraagd een eigen Top5 in te sturen. De beste (feest)nummers worden tijdens het Bedrijvenuurtje gedraaid.

Zaterdagochtend 16 juni begint om 10.00 uur het vogelschieten. Het eerste schot wordt gelost door Schutterskoning Erik ten Have II. Gestreden wordt om de titel Schutterskoning(in) 2018.

De jeugd (voortgezet onderwijs t/m 17 jaar) kan vanaf 10.30 uur kruisboogschieten om de titel in deze categorie.

De huldiging van beide kersverse koningen of koninginnen door wethouder Eric-Jan de Haan is aansluitend, tijdens de lunch in de feesttent. Want vanaf 12.30 uur kunt u van het lunchbuffet. Kaarten hiervoor kunnen op vrijdag gekocht worden. Tijdens de lunch zal ook de ook de winnaar van de straatversiering 2018 bekend worden gemaakt.

Om 14.00 uur start de jeugdzeskamp voor de kinderen van de basisschool en de zeskamp voor de jongeren en volwassen georganiseerd door de jeugdcommissie. Dit gaat een sportieve en gezellige middag worden. Het geheel wordt muzikaal opgevrolijkt door een optreden van de ‘De Nøhlzakken.’

De zaterdagavond start met de optocht en de gekostumeerde stoelendans. Het Oranjebestuur hoopt dat veel deelnemers zich aanmelden met verrassende en hilarische vertoningen. De Oranjevereniging verwacht ook dit jaar veel originaliteit, humor en enthousiasme te zien. Het geheel wordt afgesloten met de traditionele stoelendans onder leiding van muziekvereniging Juliana.

Voor de avond staat de topformatie ‘Bandje Speciaal’ op het programma. De mannen van Bandje Speciaal zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse feestcircuit. Met een sneltreinvaart razen alle hits van vroeger en nu voorbij.

Wegens groot succes afgelopen jaar, op herhaling: Frühschoppen met gezellige muziek van de Egerländer ‘Bargkapel’ op zondagochtend 18 juni vanaf 11.00 uur. Deze kapel staat garant voor kwaliteitsmuziek en een geweldige ‘Stimmung’. De biertafels staan klaar om de sfeer helemaal top te maken.

Voor de zondagmiddag is als afsluiting een ware topband gecontracteerd: ‘The Night Flight.’ Deze band zorgt met een negenkoppige bezetting voor een onvergetelijke ervaring. Het is dé feestband van dit moment, vol passie en enthousiasme. De energie die The Night Flight meeneemt werkt aanstekelijk. Pop, Dance/Club, Rock, Soul en Disco worden samengesmolten tot een sensationele show. High Energy… Solide… Méér dan een Coverband.

Tijdens alle dagen zijn er diverse kermisattracties en ook zijn er mogelijkheden om de inwendige mens te versterken. De entree is op alle dagen gratis, behalve bij de lunch op zaterdag en de eerder genoemde Tiroler Party.

Tenslotte hoopt het bestuur dat een ieder de straten en/of pleinen versiert, zodat Almen er feestelijk uitziet. In 2017 heeft De Hof de prijs voor de mooist straatversiering in de wacht gesleept. Wie volgt dit jaar? Het Oranjebestuur wenst een ieder heel veel plezier op het Almens Feest 2018!

Meer informatie is te vinden op www.oranjeverenigingalmen.nl.

Programma Almens School- en Volksfeest 2018

Donderdag 14 juni

12.00 uur: Kleintje Almens Feest, seniorenprogramma in Ons Huis. Een vrolijk en muzikaal programma met Sjaan Jordaan; een leuk en gezellig typetje die met haar trekzak mooie en bekende liederen zingt. Het programma zal tot zal tot circa 16.30 uur duren.

 

Vrijdag 15 juni

13.00 uur: Klokluiden door de Almense Brandweer. Deze dag is het feest voor alle basisschoolleerlingen van Almen. ’s Morgens zijn er spelletjes op het schoolplein van de Julianaschool voor hen georganiseerd.

13.00 uur: Verzamelen van de deelnemers van de optocht en juryleden op het schoolplein.

13.45 uur: Vertrek van de optocht met op kop Muziekvereniging Juliana.

Route: vanaf Schoolplein, Whemerweg, Laakweg en Dorpsstraat naar het feestterrein.

14.00 uur: Uitleg van de uitbeeldingen bij het binnenkomen van de stoelendansring.

Bekendmaking van de prijzen van de kinderoptocht en de uitslag van de ballonnenwedstrijd van 27 april 2018.

Gekostumeerde stoelendans voor de groepen 4 t/m 8 met medewerking van Muziekvereniging Juliana.

Aansluitend Jeugdvogelschieten: meisjes en jongens van groep 4 t/m 8. De draaimolen draait dan speciaal voor de jongere kinderen.

15.00 uur: Achtergrondmuziek door de Kenions.

16.30 uur: Bedrijvenuurtje tot 18.30 uur.

20.00 uur: De tent is vanaf 19.30 uur geopend. Tiroler avond Bier und weinfest met onder andere de Geschwister David, Die Limburger Buben en Andreas Hastreiter. Presentatie van deze avond is in handen van der groβe meister op het gebied van Schlager en Volksmusik Wijbrand van der Sande, bekend van Spiel mir einer! De entree voor deze avond is € 10,00.

 

Zaterdag 16 juni

09.30 uur: Tent open en inschrijven voor het vogelschieten, deelname is volgens het reglement.

10.00 uur: Vogelschieten.

10.30 uur: Vogelschieten voor de jeugd. Nieuw! Schieten voor de jongens en meisjes in het voorgezet onderwijs, tot en met de leeftijd van 17 jaar.

12.30 uur: Lunchbuffet Door uw toegangskaartje voor het buffet tijdig aan te schaffen voorkomt u teleurstellingen! Tijdens de lunch is de prijsuitreiking van de straatversiering en wordt de schutterskoning gehuldigd.

14.00 uur: Spectaculaire Zeskamp, mede georganiseerd door de jeugdcommissie van de Oranjevereniging. Opgeven via: zeskamp2018@hotmail.com

Na het succes van de eerste editie in 2016, is er opnieuw de Jeugdzeskamp. Opgeven voor de kinderen via info@oranjeverenigingalmen.nl

Verder ’s middags een muzikaal intermezzo van dweilorkest De Nøhlzakken, lokale helden die zorgen voor sfeer en feestelijke klanken.

18.45 uur: Inschrijven voor de stoelendans in Ons Huis. Deelnemers aan de gekostumeerde stoelendans dienen onherkenbaar te zijn.

19.15 uur: Vertrek optocht stoelendans.

19.30 uur: Stoelendans m.m.v. Muziekvereniging Juliana.

Aansluitend Oranjebal met een knallend optreden van Bandje speciaal. De mannen van Bandje Speciaal zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse feestcircuit. Met een sneltreinvaart razen alle hits van vroeger en nu voorbij.

 

Zondag 17 juni

10.30 uur: Tent open.

11.00 uur: Wegens groot succes afgelopen jaar, op herhaling: Frühschoppen met gezellige muziek van de Egerländer Bargkapel. Deze Stimmungmusik zal u meenemen door de Duitse charts. Viel spaβ!

13.00 uur: Schijt je Rijk. Een bingo, maar dan anders… Ludieke actie in het weiland naast het feestterrein. Valt de vlaai in jouw vakje dan win je een prachtige prijs naar hogere sferen.

14.30 uur: Afsluiting van het Almens feest af met de coverband The Night Flight. Deze negenkoppige band smelt Pop, Dance/Club, Rock, Soul en Disco samen tot een sensationele show.

17.00 uur: Sluiting van een, naar het Oranjebestuur hoopt, in ieders ogen geslaagd Almens feest.