Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Almens Feest komt er aan…

16-17-18 juni 2016

Zaterdag 18 juni wordt het Almens Feest afgesloten door 'Hooked on Red'.

Zaterdag 18 juni wordt het Almens Feest afgesloten door ‘Hooked on Red’.

ALMEN – Een van de hoogtepunten van het Almens feest is dit jaar ongetwijfeld de vrijdagavond 17 juni. Met een optreden van de bekende formatie Boh Foi Toch in een gevarieerd en afwisselend programma met “de Hak op de Tak Show” van DJ Sander en DJ Rob Wibbelink. Dat gebeurt vanaf 20.00 uur in een tent op het feestterrein aan de Dorpsstraat.

Donderdagmiddag 16 juni gaat het feest voorzichtig van start met een programma voor senioren op steunpunt De Linde. ’s Avonds wordt het feest officieel ingeluid door leden van de Almense vrijwillige brandweer, om 19.30 uur, gevolgd door het vogelschieten en het Groot Schuttersbal.

Schutterskoning Hans Tichelman mag zijn titel gaan verdedigen. De afgelopen jaren wilde de vogel er niet vlot af en daarom werd besloten de mast een eindje in te korten. De Oranjevereniging verwacht dat de vogel hierdoor, ondanks het gerstenat, meer rake klappen zal krijgen en hoopt dat de vogel er dit jaar eerder af is. De band “Kiek Doar Es” zal er vervolgens een spetterend feest van maken.

Op vrijdagochtend de dag met de spelletjes voor de schoolkinderen op de Julianaschool en de ochtend wordt afgesloten met de huldiging van de nieuwe schutterskoning(in). In de middag laat iedereen zich weer verrassen door de mooie uitbeeldingen in de optocht voor de schooljeugd, gevolgd door de stoelendans, begeleid door muziekvereniging Juliana.

Vrijdagavond speelt de streekband “Boh Foi Toch” veel nummers uit eigen repertoire in het dialect. De “Hak op de Tak show” zal de avond vullen met muziek uit het heden en verleden. Over de inhoud van deze show kan men nog niet veel verklappen, maar het belooft spectaculair en onwijs gezellig te worden. Beide optredens wisselen elkaar af in een gevarieerde show, voor jong en oud!

Zaterdag 18 juni begint met het gezamenlijke brunchbuffet in de tent. De zaterdagmiddag staat in het teken van de bekende Zeskamp waar fanatieke teams uit Almen strijden om de felbegeerde titel. Tijdens de optocht van vorig jaar werd geopperd om ook de jeugd mee te laten doen. Hier is naar geluisterd en daarom wordt dit jaar gestart met een jeugdzeskamp voor kinderen van groep 4 t/m 8. De beide zeskampen zullen in de middag plaatsvinden. Kortom, het wordt een drukke en leuke happening op de zaterdagmiddag.

Dit geheel wordt vervolgd door de optocht en de gekostumeerde stoelendans. De opkomst was vorig jaar bijzonder goed en de Oranjevereniging verwacht ook dit jaar weer veel originaliteit, humor en enthousiasme te zien.

In de avond wordt het feest afgesloten met de band ‘Hooked on Red’. Deze topband staat garant voor muziek, zoals muziek bedoeld is; spontaan, uit het hart, dampend van het zweet maar bovenal live!

Meer informatie is te vinden op ge nieuwe website: www.oranjeverenigingalmen.nl

 

ONDERSCHRIFT FOTO: