Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Berkelmarathon bij zwembad

de Berkel op 23 augustus

ALMEN – Natuurlijk zwemmen in een uniek stukje meanderende rivier, dat is de Berkelmarathon. Op 23 augustus om 13.00 uur geeft de organisatie het startsein voor de zwemmers van de 750 en de 1400 meter.

Op 23 augustus 2015 houdt zwembad De Berkel in Almen voor de tweede keer de vernieuwde Berkelmarathon. Een zwemfestijn voor jong en oud. Deelnemers kunnen net als vorig jaar kiezen uit twee afstanden namelijk 750 meter, vergelijkbaar met de ‘oude Berkelmarathon’ of 1400 meter. Deze afstand is ontstaan door de in 2014 uitgevoerde meandering van de Berkel; door de vele bochten is de afstand bijna verdubbeld. Maar daardoor zeker niet minder leuk.

 

Meanderende Berkel

Het zwemmen in de Berkel is, door deze in 2014 uitgevoerde werkzaamheden, een nog grotere belevenis geworden. Slingerend door het landschap zwemmen de deelnemers vanaf de Spitholterbrug terug naar zwembad De Berkel. De zwemmers voor de 750 meter stappen halverwege vanuit het weiland het water in. Het zwemfestijn wordt opgeluisterd met muziek van Juliana die op de Berkelzomp dezelfde route aflegt.

 

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich tot op de dag zelf tot 12.45 inschrijven aan de kassa van zwembad De Berkel aan de Berkelweg 7 in Almen. De kosten voor inschrijving bedragen € 5,-.

Deelnemers aan de 750 meter starten als eerste om 13.00 uur. Deelnemers aan de 1400 meter starten ongeveer 20 minuten later om 13.20 uur.

“Zwemmen in de Berkel is veilig en dat is voor ons, de organisatie het belangrijkst”, geven Dirk Kok en Wim Huurnink aan. “De waterkwaliteit is goed en er varen geen gemotoriseerde boten. Je komt er hoogstens een kano tegen. Ook zijn er in dit deel van de Berkel geen stuwen of is er sprake van een sterke stroming zoals in de IJssel”.

Degenen die deze afstanden nog iets te veel vinden, liever in een bad zwemmen of willen spelen, kunnen natuurlijk gewoon in het zwembad terecht. Dat is voor iedereen open en er zijn die dag diverse activiteiten. Meer informatie is te vinden op de website www.zwembaddeberkel.nl