Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

B’Ommetje van Almen genomineerd!

Het Almens B’Ommetje

ALMEN – In Almen gaan veel mensen erop uit en maken een prachtig uitgezette wandeling van 5 kilometer door het dorp en langs de rivier de Berkel. Een aantal dorpsbewoners heeft een stuk van hun grond beschikbaar gesteld, waardoor iedereen zou kunnen genieten van de veelzijdigheid van het natuurgebied rondom de Berkel.Het Almens Ommetje is tot nu toe echter helaas niet geschikt voor mensen die gebonden zijn aan een rolstoel doordat de toegangspoorten naar de verschillende gebieden te smal zijn en niet door een rolstoelgebruiker te bedienen zijn. Ook zijn de meeste rolstoelen niet geschikt voor de onverharde ondergrond.

Om het Almens Ommetje voor iedereen toegankelijk te maken, heeft men zich aangemeld voor de ‘Kom in Actie’ -actie van het ANWB-fonds. Dit fonds geeft in iedere provincie € 10.000 aan een maatschappelijk project op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’. Onlangs werd bekend dat het ANWB-fonds dit initiatief heeft genomineerd en dat men kans maakt op dit mooie bedrag! Men kan dit heel goed gebruiken voor de aanschaf van een bredebandenrolstoel met elektrische ondersteuning en men wil ook graag de toegangshekken aanpassen zodat de bredebandenrolstoel op de route kan komen en blijven.

Vanaf nu kunt u op de website van de ANWB dit initiatief stemmen. Om deze actie onder de aandacht te brengen, is de wandelroute omgedoopt tot ‘Het Almens B’Ommetje; met Brede Banden langs de Berkel’. Onder deze naam kunt u dit initiatief ook vinden op de website van de ANWB. Tot 30 september kunt u stemmen voor het Almens B’Ommetje via www.anwb.nl/stem

 

Per provincie wordt één winnaar gekozen, waarbij een hoog aantal stemmen natuurlijk helpt om te winnen. De uitslag wordt op 25 oktober bekend gemaakt. Stemt u ook om dit Almens B’Ommetje mogelijk te maken en daarmee nog meer mensen te kunnen laten genieten van het prachtige natuurgebied rondom de Berkel op www.anwb.nl/stem?