Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Byzantijnse klanken

in Almense kerk

ALMEN – Het Oost-Gelders Byzantijns mannenkoor Cantores Versicolores geeft op zaterdag 13 juni een concert in de Protestantse Kerk in Almen aan de Dorpsstraat. Dit jaar is dat voor de derde keer. Bij de vorige twee concerten zat de kerk helemaal vol.

Het repertoire van Cantores Versicolores bestaat voor het grootste deel uit liturgische gezangen uit de Byzantijnse traditie. Deze worden altijd uitgevoerd zonder muzikale begeleiding, omdat de menselijke stem het mooiste door God geschapen instrument is. Daarnaast worden een aantal Oost-Europese volksliederen gezongen.

Het koor bestaat uit 13 mannen en het staat sinds de oprichting in 2005 onder leiding van dirigente Dineke de Roo. In de tien jaar van haar bestaan heeft het koor een grote reputatie opgebouwd. De standplaats van het koor is Silvolde, maar de leden komen uit diverse plaatsen in de Achterhoek.

De aanvangstijd van het zaterdagmiddagconcert is 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur. De toegang is gratis, hoewel een vrije gift welkom is.