Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dynamic tennis in Almen

ALMEN – Dynamic tennis is een attractieve racketsport voor jong en oud, voor dames en heren. Het combineert elementen van tafeltennis en tennis, in een dynamische sport.De sport is ontstaan bij tafeltennisverenigingen; een variant, door op de vloer te spelen, in plaats van op een tafel. Sommige Vlamingen gebruiken de toepasselijke naam ‘vloertafeltennis’.

Omdat het speelveld groter is (de afmetingen van een badmintonveld) is er een aantal aanpassingen gedaan voor materiaal en spelregels. Hieruit is een geheel eigen sport ontstaan.

Het wordt gespeeld met een lichte ‘foambal’ en een licht tennisracket. Het net is gespannen op tennishoogte en net als bij tafeltennis moeten de spelers, bij het dubbelspel, om en om slaan.

Bij Ovéra in Almen wordt al een aantal jaren Dynamic Tennis gespeeld op de woensdagmorgen van 08.30-10.30 uur. In de zaal is ruimte voor één speelveld en omdat het aantal leden groeit, wordt een tweede uur opgestart. Dit zal plaatsvinden op zaterdag, van 12.00-13.00 uur in Sportzaal Almeloe aan de Torenstraat in Almen.

Kom kijken en meedoen; de eerste twee keer zijn gratis. Daarna beslist u of u blijft. Het enige dat u nodig heeft zijn sportschoenen, sportbroek en -shirt.

Informatie: 06-50268645 of gnijkamp@overa.nl. Zie ook www.overa.nl